הסעה בשכר

  • שאלה בנושא טרמפים
    איילה | 17/10/2013 14:07

    היי,
    אני סטודנטית באוניברסיטת ב"ש וכל סופ"ש אני נוסעת לת"א וגם מפרסמת בלוח טרמפים שם שאני מוכנה להסיע את מי שצריך תמורת 25 ש"ח לכל אחד (מדי פעם יש 2-3 נוסעים נוספים).
    האם יכול לקרות מצב שהעובדה שמשלמים לי על ההסעה אומרת שלנוסע הרכב לא יהיה ביטוח במקרה של תאונה?
    אתה יודע מה עמדת חברת הביטוח במקרים כאלו?

    • הסעה בשכר
      עו"ד אריק ארביב | 17/10/2013 14:40

      איילה שלום,

      מרבית הפוליסות מחריגות כיסוי ביטוחי במקרה של הסעה בשכר. הפסיקה מבדילה בין מקרה בו הנוסעים משלמים סכום כסף לצורך כיסוי הוצאות, לבין מקרים בהם הרכב משמש לצורך הסעה על בסיס קבוע ולמעשה הופך למעין מונית. בפסיקה ענפה נקבע, כי תשלום לנהג עבור כיסוי הוצאותיו איננו מצדיק פטור מאחריות לחברת הביטוח.

      בכבוד רב,

      אריק ארביב, עורך-דין ומגשר
      מנהל פורום תאונות דרכים