פנייה מוקדמת טרם הגשת תובענה ייצוגית

  • מספר שאלות טרם הגשת תביעה ייצוגית
    אבי | 18/08/2013 14:08

    שלום למשיבים, נראה לי שגיליתי עילה לתביעה ייצוגית ואני רוצה לברר כמה דברים. האם יש חובה ו/או צורך לשלוח מכתב התראה טרם הגשת התביעה? האם במקרה שיש חובה כזאת ואני שולח את המכתב, אז אח"כ מישהו אחר יכול לתבוע ולהתבסס על התשובה שאני קיבלתי לצורך התביעה?

    • פנייה מוקדמת טרם הגשת תובענה ייצוגית
      עו"ד עמירם טפירו | 18/08/2013 15:02

      אבי שלום,

      ביחס לשליחתה פנייה מוקדמית טרם הגשת תביעה ייצוגית - הרי שאין הלכה ברורה בעניין וקיימות גישות (במחוזי) לכאן ולכאן. ממליץ לך לגשת לעורך דין להתייעצות פרטנית.

      בהנחה שנשלח על ידך מכתב, הרי שהמכתב (בניגוד לתביעה ייצוגית) נשלח בד"כ במסגרת פרטית כך שהסיכוי "שהרעיון" יתגלגל לגורם שלישי אינו גבוה במיוחד. אך הסיכון עדיין קיים.

      בברכה,

      עמירם טפירו,עו"ד
      מנהל פורום תובענות ייצוגיות