קדימה. חבל על הזמן!

  • משפטים בגיל 33?
    נעה | 30/05/2013 11:19

    שלום,אני נמצאת בצומת דרכים ואשמח לעצה. אני בוגרת תואר שני במדע המדינה בהצטיינות (כולל תזה) ולא מזמן חזרתי לארץ לאחר ניסיון ללימודי תואר שלישי בארה"ב שלא צלחו. תמיד חלמתי לעסוק בתחום המשפטים ואני תוהה האם זה מאוחר לדעתכם/ן להתחיל עכשיו?תודה

    • קדימה. חבל על הזמן!
      גיא | 31/05/2013 18:19

      הגעתי ללימודי משפטים בגיל 40 אחרי 5 תארים אקדמיים כולל דוקטורט וקריירה אקדמית יפה בארץ ובחו"ל. נתקפתי בחיידק המשפט הפלילי. נרשמתי ללימודים באונ' (לא ביג דיל), התמחתי אצל עו"ד מוביל בתחום (מרתק!!) ועברתי בחינת הלשכה בחודש מאי האחרון (סיוט אמיתי!). בקיצור מקווה שעניתי לך על התהייה. לכי על זה ו ב ה צ ל ח ה.

      • תודה, גיא
        נעה | 02/06/2013 13:50

        זה בדיוק מה שרצית לקרוא.אני מאוד חוששת, אבל אני חייבת משהו קצת יותר דינמי ויציב תעסוקתית מהאקדמיה..(אני בטוחה שאתה מבין למה אני מתכוונת).אני הולכת על זה :)

        • רק באוניברסיטה  לת
          שמעון | 02/06/2013 15:07

          • שמעון, היית שמחה לדעת מדוע רק באוניברסיטה?  לת
            נעה | 02/06/2013 16:12

            • אוניברסיטה
              שמעון | 02/06/2013 20:17

              אוניברסיטה - יש הרבה סיבות שנוגעות לאיכות הסטודנטים, איכות החומר וכו' אבל אם נפשט לסיבה אחת - פשוט כי הסכוי שלך למצוא התמחות ולאחר מכן עבודה הוא גדול משמעותית מאשר אם תלמדי במכללה הבנתי שחזרת מאמריקה,אז את כמובן תסכימי איתי שיש מדרג של בתי הספר למשפטים באמריקה. גם בארצנו הקטנה זה קיים,ושבראש עומדות האוניברסטאות המובילות (תל אביב,והעברית ) ושלא ינסו למכור לך שקר כזה או אחר של מכללה...

              • לימודי משפטים אחרי גיל 33
                עו"ד זיו ביגלמן | 12/06/2013 13:53

                לדעתי האישית מלבד הרצון והמוטיבציה יש את העניין הכלכלי והמצב המשפחתי. אין ספק כי שכר מתמחה הוא נמוך יחסית וגם כעורך צעיר לא מרווחים יותר מידי. כאשר מי שלומד בגיל מאחור הוא עם משכנתא וכמה ילדים המעסה הכלכלית משחקת תפקיד. לכן לפני שמקבלים החלטה צריך לחשוב טוב טוב. כמובן כי עורך דין טוב, גם צעיר, יכול לקבל שכר יפה מאוד אבל שוב, צריך לקחת בחשבון כי מהרגע שאת מתחילה ללמוד עד לרגע שתוכלי באמת להתפרנס מעריכת דין יעברו כ- 5 שנים והשאלה שאת צריכה לשאול את עצמך היא מה תעשי במשך אותם שנים.

              • לנועה
                עו"ד | 12/06/2013 14:03

                קחי עצה בחינם, אל תעזי!!!השוק רווי זה מילה עדינה למצב החרא ( סליחה על הביטוי)שכר נמוך מאד ויחס חרא, בלי אפיק קידום.תעשי טובה לעצמך ואל תלכי ללמוד משפטים.בשבילי זה אבוד

    • אף פעם לא מאוחר מידי לעשות הסבה מקצועית
      שולה | 03/08/2013 20:40

      מניסיון אישי שלי אני יכולה להגיד שאף פעם לא מאוחר מידי לעשות הסבה מקצועית וללמוד משפטים. זה מה שאני עשיתי אחרי כמה שנים בהייטק. החלטתי שתחום המשפטים מעניין יותר וגיל 35 זה עדיין בתחילת הדרך ויש עוד כמה שנים טובות עד הפנסיה. אני ממליצה לעשות את הצעד וכמה שיותר מהר. אגב כשאני התחלתי ללמוד ביררתי לגבי מלגות לסטודנטים ומצאתי באתר שצירפתי קישור אליו כמה וכמה אפשרויות רלוונטיות שעודדו אותי לעשות את הצעד ולא לוותר עליו משיקולים כספיים. שווה לברר גם לגבי זה