פסילת דיין

  • עיוות דין תורה
    ישראל | 22/07/2013 13:33

    בס"ד
    שלום רב,פתחתי תיק בדין תורה כנגד כלי משחית אשר פרע פרעות בבית כנסת.עקר מזגנים,פרץ לקופת צדקה,שיבר צילינדרים, החביא 5 פרוכות בכדי שפרוכת של גיסו תהיה היחידה שתלויה מעל היכל הקודש ועוד ועוד.כאשר שטחתי טענותיי השיב הנטען כי רב מסויים המוסר שיעור תורה בשעות הערב הוא שהורה לו לשבור הצילינדרים.הסתבר שאותו רב מקורב לאב בית הדין ושניהם שימשו יחד כרמים בישיבה מסויימת.מרגע שהנתבע הזכיר את שם הרב פנה אלי אב בית הדין ואיים כי אם לא אעשה שלום עם הנתבע הוא יחליפני.כששאלתי מה עם התביעה הממונית שהנתבע גרם לנזקים של אלפי ש"ח ענה אב בית הדין את התשובה הבאה:"נראה אם תעשו שלום אולי הנתבע יסכים לתת משהו לבית הכנסת".

    כשגיליתי שיש תמונת מחזור של אב בית הדין ושל הרב מקורבו של הנתבע רשמתי כי היה עליו לפסול עצמו אך לא הסכימו להתייחס אלי.כל פקס שלי לא נענה כלל .כשהודעתי שאני סוגר התיק בתחילה הודיעו לנתבע שמשכתי התיק אולם כששמעו שאני מתכוון לפתוח תיק בבית דין אחר טענו שצריך שגם הנתבע יחתום על הסכמתו לסגירת התיק.בדקתי עם רבנים בבתי דין שאמרו לי שמי שפתח תיק רשאי גם לסגור התיק ונראה שאב בית הדין עושה הכל על מנת להגן על מקורב ידידו משכבר הימים.

    שלחתי מכתב בדואר רשום לאב בית הדין שאני דורש החזר אגרת פתיחת תיק ואגרת דיון ו500 ש"ח בגין עוגמת נפש. וכן את מסמך הבוררות שהוחתמתי עליו.המזכיר אמר שלא מוכנים להתייחס אלי.כעת אני רוצה לתבוע את אב בית הדין בסכום של 5000 ש"ח בגין עוגמת נפש.

    שאלתי היא את מי אני תובע:את אב בית הדין בלבד או את בית הדין  עצמו כאשר יש שלושה דיינים נוספים שנכחו בו ויתכן שגם הם עומדים מאחורי אב בית הדין או שמא עלי לתבוע באופן אישי את אב בית הדין בלבד?

    שלחתי פקסים וכתבתי שאני חושש מחילול השם ומבזיון הישיבה אך מסרבים להתייחס אלי.הרי שום בית דין לא ירצה לקבל תביעה כנגד בית דין אחר או כנגד דיין אחר ולכן לצערי נותר לי לפנות לבית משפט.

    הנתבע מרגיש שהוא יכול לעשות ככל רצונו ואומנם נאלצתי להוציא לו צו הרחקה בשל אלימותו אך הקופה ריקה,אין לי כסף לשם חשמל,תשלום של חודשיים לבעל קורא ועוד.

    • פסילת דיין
      טו"ר יצחק עמרני | 23/07/2013 17:13

      ראשית, מספר שאלות להבהרת הנושא.א. האם התביעה הוגשה לבית דין רבני מטעם הרבנות או לבי"ד פרטי? ב. אם ומדובר בבי"ד פרטי האם חתמתם על שטר בוררות? ג. מה טוען הנתבע, האם הוא טוען שהוא רוצה דווקא את אותו בי"ד?

      • תגובה לטו"ר יצחק עמרני
        יגאל | 24/07/2013 10:38

        א. התביעה הוגשה לבית דין פרטי מסויים  הצמוד לישיבה בה למדו רבנים המגיעים למסור שיעור תורה וזאת מתוך הנחה שלנתבע יהיה לא נעים באם לא יגיע לדין תורה.בכל זאת הנתבע לא הגיע לדיון הראשון וכאמור כשאמרתי לו שאני מזמינו לדין תורה הוא קילל שאלך לעזאזל עם בית הדין.לקראת הדיון  שכן הגיע אליו ברור לי כי אב בית הדין שוחח עם הרב מוסר השיעור והאחרון אמר לו לך אתה תנצח .ב.בגלל שהיה רשום שצריך להביא לדיון 4 העתקים והיו לי מאות דפים נאלצתי לילה לפני לצלם הכל ולא ישנתי אפילו דקה והגעתי לדיון גמור.הוחתמתי על מסמך שלא הבנתי מהו וחשבתי שמדובר על הסכמה על פשרה ממונית ולא על כך שיכריחו אותי לעשות שלום עם מחבל בכל מובן המילה. ביקשתי לקבל את המסמך עליו חתמתי אך המזכיר אמר שבית הדין מסרב להתעסק עם מי שלא מקשיב לפסק הדין שלהם.אמרתי למזכיר שלא היה שום פסק דין והוא שב לבית הדין וחזר אלי עם תשובה: הם אומרים שלא מתייחסים אליך".ג.הנתבע הגיע רק בגלל שכנאה הובטח לו כי הוא יהיה המנצח אחרת לא היה מגיע כלל.גם רב העיר קרא לו והוא ביזה אותו באומרו כי  בשבילו הרב אינו פוסק מאחר והוא אשכנזי.מי שמסרב למסור לי את כתב הבוררות למעשה הוא אב בית הדין שהרב מקורב הנתבע הוא ידיודו אולם עלי לדעת את מי אני יכול לתבוע בדרישותיי לקבל החזר של אגרת פתיחת התיק +אגרת הדיון+כתב הבוררות+פיצויי בגין עוגמת נפש שנגרמה בשל התנהלות בית הדין אשר חסם אותי מכל אפשרות לחייב הנתבע בנזק שגרם.רשמתי לאב בית הדין שיהיה חילול השם ובזיון לישיבה הצמודה לבית הדין אולם הוא לא מגיב והגיע אלי ידיעה אמיתית שהם אומרים שאין להם בעיה שאתבע אותם בבית משפט אזרחי.השאלה שוב פעם היא האם אני יכול לתבוע את אב בית הדין כאדם פרטי או שאני חייב לתבוע את הגוף הנקרא בית הדין.כמובן נראה לי שמי שיגיע יהיה אב בית הדין.היות ואין לי גרוש לעורך דין ואם אתבע אותם בבית משפט לתביעות קטנות גם הם לא יוכלו להביא עורך דין.האם בבית משפט לתביעות קטנות ניתן גם לדרוש את כתב הבוררות שהוחתמתי עליו?