אתר הפורומים המשפטיים יש לך שאלה משפטית? קבל תשובה מעורך דין
ליעוץ אישי עם עו"ד
הודעות אחרונות
  • פורום דיני תעבורה 09:57   19/04/2024 דוח עירייה ת"א- על נסיעה בנתיב תחבו... שלום, קיבלתי צילום של דבר העבירה ( הרכב מצולם בצומת מרומזר ומאחוריו מסלול נתיב תחבו"צ) אני ג...
  • פורום בתי משפט 21:10   18/04/2024 אפשר לבקש כל מה שתרצה, השאלה אם הבק... וזה כבר עניין של גישה, כי יש רק אדם אחד שיתן לך תשובה חד משמעית על השאלה הזו. ואל כבודה/ו פונים ב...
  • פורום עורכי דין 18:58   18/04/2024 ערב ללווה חדל פירעון שלום ב 2016 חתמתי על ערבות בנקאית  הלוואה על סך 130000 ש"ח הלווה הוא אח שלי שלקח ה...
  • פורום נדלן ודיני מקרקעין 15:22   18/04/2024 פרוצדורה איפה יש פרוצדורה איך לנהל תביעה אצל המפקחת בטאבו ??? האם צריך להגיש תצהיר גילוי מסמכים, ומתי...
  • פורום פלילי 15:02   18/04/2024 יציאה לחו"ל שחרור מינהלי שלום רב,סעיף 68ה לפקודת בתי הסוהר קובע שדין שחרור מנהלי כדין שחרור על-תנאי. בחוק שחרור על תנאי בס...

דמי ביטוח בריאות על פי חוק ביטוח בריאות

על-פי חוק ביטוח בריאות ממלכתי, החל ביום הראשון בינואר 1995, כל תושב ישראל מבוטח בביטוח בריאות. שאלות בנוגע לנושא? כנסו ל - פורום ביטוח לאומי

על-פי חוק ביטוח בריאות ממלכתי, החל ביום הראשון בינואר 1995, כל תושב ישראל מבוטח בביטוח בריאות. כל תושב ישראל בן 18 ומעלה חייב לשלם דמי ביטוח בריאות למוסד לביטוח לאומי בצירוף תשלום עבור דמי הביטוח הלאומי. עקרת בית אינה חייבת בתשלום דמי בריאות (אולם עקרת בית המקבלת קצבת זקנה או משולמת לבן זוגה תוספת לקצבת זקנה, חייבת בתשלום).

כל מבוטח חייב להצטרף לאחת מקופות החולים, וכן רשאי הוא לבחור את קופת החולים אליה הוא מעוניין להשתייך. מנגד, קופת החולים אשר המבוטח בחר להצטרף אליה, חייבת לספק למבוטח סל בריאות אחיד הקבוע בחוק.

תשלומי דמי ביטוח הבריאות מחושבים על-פי גובה ההכנסות הקיימות למבוטח מעבודה ושלא מעבודה ובהתאם למעמדו: כעובד שכיר, עובד עצמאי או מי שאינו עובד כלל.

יחיד שאין לו הכנסות יחויב בדמי ביטוח בריאות המינימאליים שנקבעו העומדים על סך 101 ₪.

דמי ביטוח בריאות מעסיק

על המעסיק לא מוטלת כלל חובת השתתפות בביטוח בריאות לטובת העובד. העובד חייב לשלם את דמי ביטוח הבריאות באופן עצמאי או כשכיר באמצעות המעסיק. על המעסיק חלה החובה לנכות משכרו של העובד את התשלום לטובת דמי ביטוח הבריאות המועבר למוסד לביטוח לאומי.

עובד במשק בית יחויב בתשלום דמי ביטוח בריאות על סך 1% אשר ינוכה משכרו על ידי המעסיק.

עובדים שכירים יחויבו בהתאם לטבלה להלן:

עובד המשתכר 50,000 ₪ ישלם דמי ביטוח בריאות בסך: 3.1% על חלק השכר עד לסכום העומד על 5,297 ₪ (0.031*5,297=164.2 ₪), על החלק השכר שבין סכום של  5,297 לסכום של 42,435 ₪ (סה"כ 37,138 ₪) ישלם 5% (37,138*0.05=1,856.9 ₪), ועל חלק השכר העולה על סכום של 42,435 ₪ אין תשלום דמי ביטוח בריאות כלל. בסה"כ עובד המשתכר 50,000 ₪ ישלם דמי ביטוח בריאות בסך של 2,021.1 ₪.

שיעורי דמי ביטוח בריאות  עבור שכירים תושבי ישראל מגיל 18 עד גיל הפרישה, באחוזים מהשכר החל מיום 01.01.2013

 

 

מחלק השכר שעד 60%
מהשכר הממוצע - ( שיעור מופחת) 5,297 ש"ח

מחלק השכר העולה על 60% מהשכר הממוצע ועד ההכנסה המרבית (שיעור מלא), החייבת בדמי ביטוח 42,435 ש"ח

מעסיק

עובד

סך הכול

מעסיק

עובד

סך הכול

דמי ביטוח בריאות

-

3.10%

3.10%

-

5.00%

5.00%

גמלאים המקבלים תשלומים ממוסד לביטוח הלאומי פטורים מתשלום דמי ביטוח בריאות.

הזכאים לפטור הינם:

אלמנה המקבלת קצבת שאירים או קצבה לבני משפחה של מי שנפטר מתאונת עבודה.

נכה המקבל קצבת נכות מעבודה בשיעור של 100% לצמיתות או קצבת נכות בשיעור של 75% לצמיתות או לתקופה של 12 חודשים רצופים.

עובד עצמאי חייב בתשלום דמי ביטוח בריאות ישירות לביטוח לאומי באופן עצמאי.

עובד עצמאי שהוא גם עובד שכיר יחויב בתשלום דמי ביטוח בריאות עבור הכנסותיו הן מעבודתו כשכיר והן מעבודתו כעצמאי.

תושב חוזר 

תושב חוזר הינו מי שחזר והעביר את מרכז חייו לישראל אחרי ששהה בחו"ל  לאחר שהפסיק להיות תושב ישראל. תושב חוזר, חייב לפנות למוסד לביטוח הלאומי על מנת לבדוק את מעמדו, האם הוא נחשב לתושב חוזר ואם כן, מהם הזכויות והחובות החלים עליו.  תושב חוזר יחויב בתשלום דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות בדומה לכל תושב ישראלי בהתאם לגובה ההכנסות הקיים למבוטח מעבודה ושלא מעבודה ובהתאם למעמדו כעובד שכיר, עובד עצמאי או מי שאינו עובד כלל.

תושב ישראל ששהה בחו"ל שנתיים רצופות או יותר ולא שילם דמי ביטוח בריאות במשך 12 חודשים או יחיד שחדל להיות תושב ישראל, חייב בתקופת המתנה עד לקבלת שירותי בריאות. מי שחזר לישראל עד 1.11.2008 תקופת ההמתנה הינה  חודשיים עבור כל שנת שהייה בחו"ל, ולכל השאר תקופת ההמתנה עומדת על חודש אחד עבור כל שנת שהיה בחו"ל. תקופת ההמתנה לא תעלה על 6 חודשים. לעניין מי שאינו חדל להיות תושב ישראל אך זכאותו לביטוח בריאות נשללה ממנו בשל חוב, יחויב בתקופת המתנה גם אם פדה את החוב ואת הקנס והפרשי הצמדה בגינו.

 ניתן לבטל את תקופת ההמתנה על ידי תשלום חד פעמי של 10,203 ₪. יחיד ששילם סכום זה, יהיה זכאי לשירותים רפואיים מייד עם תשלום מלוא הסכום.

הערה: כל האמור במאמר זה הינו תקציר ואינו משקף את עמדת חוק ביטוח בריאות ממלכתי וחוק הביטוח הלאומי ומוסדותיו הם הקובעים.

why most women cheat go women that cheat
married men who have affairs what makes husbands cheat dating for married men
click online why are women unfaithful
wife who cheated reasons married men cheat why do women cheat with married men
redirect click here open
married men who have affairs why does husbands cheat married woman wants cheat
husband cheated wife go why women cheat on their husband
husband cheated wife husband cheated on me why women cheat on their husband
redirect website why women cheat in relationships
open why people cheat why husband cheat on their wife
catch a cheater link go
click here read read here
catching a cheater my husband cheated on me go
שאלות בנוגע לנושא? כנסו ל - פורום ביטוח לאומי
אין בתוכן דלעיל משום המלצה, חוות דעת משפטית או ייעוץ משפטי; כמו כן התוכן דלעיל אינו מתיימר להיות מדויק ו'/או מקיף ו/או עדכני, והמסתמך על המידע עושה זאת באחריותו ועל דעת עצמו בלבד.
© כל הזכויות שמורות לעו"ד אדי סוברי, אתר הפורומים המשפטיים.
סקייטק