המתווך דורש שנחתום על זיכרון דברים מול מוכר הדירה, האם יש סיבה לחשש?

  • זיכרון דברים
    יעקב שונים | 19/06/2018 14:28

    שלום וברכה,

    בכוונתנו לרכוש דירת מגורים. הדירה מוצאת חן בעינינו אך המתווך דורש שנחתום על זיכרון דברים מול המוכר. אם נחליט להתחרט בהמשך ובטרם חתימת חוזה האם זיכרון הדברים יחייב אותנו?

    • המתווך דורש שנחתום על זיכרון דברים מול מוכר הדירה, האם יש סיבה לחשש?
      עו"ד מיכאל שטרית | 19/06/2018 14:39

      יעקב שלום רב,

      זיכרון דברים עשוי להיות הסכם מחייב.

      בתי המשפט נדרשו לסוגיה וקבעו כי אם כוונת הצדדים הייתה להתקשר בחוזה מחייב והמסמך מכיל בתוכו פרטיים מהותיים ביחס להסכמות הרי שבמקרה זה ככל הנראה לפנינו הסכם מחייב.

      ככלל, המלצתי היא לא לחתום על זיכרון דברים הואיל ובשלב זה טרם בוצעו הבדיקות המקדמיות בגין הנכס כך שאין כל אפשרות לזהות פגמים בנסח הרישום, בתיק הבית המשותף ו/או בתיק הבניין, כמו גם ליקויים בנכס עצמו.

      ככל ושני הצדדים מעוניינים בביצוע העסקה אין כל מניעה לבצע עסקה מהירה - לפנות לעורכי הדין של הצדדים על מנת לערוך הסכם בין הצדדים.

      אם בכל זאת יש דרישה לחתימה על זיכרון דברים עליך לסייגו כדלקמן:

      1. המסמך כפוף להסכם המכר שיחתם אם ייחתם בין הצדדים.

      2. אפשרות לביטולו ככל ויתגלו פגמים בנכס ו/או בהצהרות המוכר.

      בברכה,

      עו"ד מיכאל שטרית
      מנהל פורום נדל"ן ומקרקעין

      בן צבי 7א, בית שמש
      טל': 02-9925566 ; מייל: michael@sb-law.co.il

      • זכרון דברים
        רחל | 24/06/2018 16:57

        המלצה. לא לחתום כלל על זכרון דברים.