האם חברת הביטוח רשאית לחייב את המבוטח לתקן את הרכב, כדי לזכות בכספי הפוליסה?

  • תביעת רכוב פוליסה מקיף
    אדם | 16/06/2017 14:00

    לפני שנה רכבי נפגע בנזק ברד. הרכב נבדק ע"י שמאי אשר קבע כי יש לתקן את הרכב בשיטת PDR והערכתו הייתה סכום של 9000 ש"ח *תיקון בשיטת פחחות עולה 15000 שח לערך התייעצתי עם מספר גורמים והחלטתי שלא לתקן את הנזק היות ולא הובטח לי תיקון ב 100% ואני מעדיף להשאיר את הרכב ככה מסיבות נוספות. משכך פניתי לחברת הביטוח שלי וביקשתי שישלמו לי תשלום גלובלי (לפי הנמוך 9000 שח). בתגובה הוצע לי מחצית מהסכום לערך ושסירבתי הם חזרו מהצעתם. חברת הביטוח סרבה בטענה שהיא מחויבת לתקן את הנזק ולהחזיר את המצב לקדמותו ולא מחויבת לשלם ואני מנגד מחויב לצמצם נזקים ולתקן בשיטה הכי נמוכה.עפי תנאי הפוליסה אכן נראה שהיא צודקת אך יחד עם זאת לא נראה לי הגיוני שיכריחו אותי לתקן ואם אני לא רוצה לתקן אז אני לא אקבל כלום. אשמח לשמוע דעתך וככל ויש לחב' הביטוח חבות לשלם אשמח אם תפנה אותי למקורות (פסיקה, חוק)

    • האם חברת הביטוח רשאית לחייב את המבוטח לתקן את הרכב, כדי לזכות בכספי הפוליסה?
      עו"ד גיל קראוס | 19/06/2017 20:38

      ערב טוב,

      עד כמה שידוע לי יש חוזר של המפקח על הביטוח אשר קובע כי חברת ביטוח צריכה לשלם את הנזק גם ללא תיקון, אלא אם יש לה טענות ענייניות נגד המבוטח.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל':03-6766602; מייל: gil@eghert-kraus.co.il