אחזקת רכב

  • הפרשה לקצבה ולקרן השתלמות
    עלית | 02/07/2008 19:14

    אני לקראת סיום חוזה העסקה במקום חדש. סיכמו איתי על שכר יסוד וסעיף נוסף הכולל שעות נוספות גלובליות. כמו כן סוכם כי יפרישו בעבורי עבור בטוח מנהלים וקרן השתלמות. כאשר באתי לחתימת החוזה הסתבר כי בחוזה הסופי העבירו מכל רכיב שכר המתואר לעיל סכום של 25% לסעיף של אחזקת רכב כך שבפועל בטוח מנהלים וקרן השתלמות משולמות על 75% מהסכום הכולל שסוכם איתי שאלתי:1. במידה ואבקש החלה של ס' 14 האם חייבים להפריש גם על רכיב אחזקת הרכב? 2. במידה ויפטרו אותי מהעבודה האם אחזקת הרכב תחשב כרכיב לחישוב הפיצויים? נ.ב. המדובר בפירמה מתחום המקצועות החופשיים כמו עורכי דין/רואי חשבון

    • אחזקת רכב
      עו"ד אריק שלו | 02/07/2008 21:44

      סכום אחזקת הרכב הוא סכום מותנה. אשר על כן, סכום זה לא מהווה חלק משכר היסוד לחישוב פיצויים וזכויות סוציאליות.

    • תגובה
      שיר ורד | 03/07/2008 00:08

      מאחר ואת בשלב של סגירת חוזה תעמדי על כך ששכר היסוד ישאר כמו שסוכם. לחילופין שיגדילו את שכר היסוד בשווי הפרשות המעסיק שהיית צריכה לקבל בגין אחזקת הרכב בתוספת גילום המס הנובע מכך. החוזה יגבר על כל סיכום בעל פה ולא תוכלי לתבוע זכויות אלו בהמשך.