הפרת חוזה

  • אבוד וזקוק לעצה
    אמיר כהן | 21/05/2008 09:10

    לפני חודש ימים קיבלתי פניה מחב" we בהרצליה להגיע לראיון עבודה ב-ב-03.05. עברתי את הראיון והתקבלתי לעבודה,לאחר שבוע הודיעו לי על כנס ב-15.05 הגעתי לכנס של החב" הוסבר לי על תהליך המכירה,חתמתי על חוזה,קיבלתי נייד, וניתן לי גם כרטיסי ביקור איכותיים שהונפקו עם שמי, בנוסף הוסבר לי שב-20.05 מתחילים לעבוד. ב-18.05 הגיע טל מהחברה שבא הודיעו לי שייש להם בעיות וכרגע עם כול הצער אין את היכולת להוציא לפועל את התפקיד שלי, לא ידעתי איך להגיב, דיברתי גם עם המנכ"ל אבל תשובה ברורה לא קיבלתי. הבעיה הגדולה היא שאני אב למשפחה עם התחיבויות כמו משכנתה וכול המסביב,בנוסף עזבתי עבודה מסודרת בשביל להתקדם, ונשארתי בלי עבודה ואיני יודע מה לעשות ואיך לעמוד בהתחיבויות שיש לי. איך אני מתמודד עם הבעיה? ומה ניתן לעשות מבחינה חוקית?

    • הפרת חוזה
      עו"ד רענן קריב | 21/05/2008 17:59

      אם עזבת את עבודתך הקודמת על יסוד התחייבות של המעסיק החדש להעסיק אותך, נראה שיש לך עילה לתבוע אותם על הפרת חוזה. הפיצוי יכול להיקבע על סמך הוותק שלך במקום הקודם, וככל שהוא יותר גדול כך ניתן לנקוב בסכום יותר גדול, כפונקציה של חודשי שכר שהפסדת.