התפטרות עקב הרעת תנאים

  • הפחתת אחוזי משרה
    אפרת | 21/03/2008 17:06

    אני עובדת ב-75% משרה וקיבלתי מכתב שעלי לרדת מיידית ל-35% משרה. הבנתי שהאפשרות היחידה שיש לי היא להתפטר ואז אחשב כמפוטרת, מכיון שמדובר בהרעת תנאים. שאלתי: האם ההתפטרות תיכנס מייד לתוקף או שעלי להודיע על כך חודש מראש? במידה וההתפטרות תכנס לתוקפה רק לאחר חודש, האם המעסיק חייב לשלם לי במשך חודש זה עבור 75% משרה? חשוב לציין שאני עובדת במקום זה שש וחצי שנים.

    • התפטרות עקב הרעת תנאים
      עו"ד רענן קריב | 22/03/2008 21:54

      את מתארת מצב שבו חלה הרעה מוחשית בתנאי עבודתך. במצב זה עשויה לקום לך זכאות להתפטר בזכאות לפיצויי פיטורים. יש לציין שבמקרה זה תהיי מתפטרת ולא מפוטרת, אך תהיי זכאית לפיצויי פיטורים. בטרם תמסרי הודעת התפטרות עלייך להודיע למעסיק שבמעשהו הוא הרע את תנאי העבדותך הרעה מוחשית, לדרוש ממנו לתקן את ההרעה ולהתריע שאם לא - תתפטרי בזכאות. עלייך לקצוב לו זמן לבצע את התיקון (כשבועיים). אם לא יבוצע התיקון תוכלי לתת הודעה מוקדמת להתפטרות. עלייך לתת הודעה מוקדמת של חודש. אם תתייצבי לעבודה או אם המעסיק יוותר מרצונו על עבודתך בתקופה זו תהיי זכאית לשכר בתקופת ההודעה המוקדמת. שאלת אחוז המשרה מעניינת, אין לה תשובה חד משמעית. אבל שימי לב שאם הוא לא תיקן את ההרעה, נשארת ב-35%, ומכוח זאת קמה לך זכאות לפיצויי פיטורים... קחי בחשבון שנדירים מאד המקרים בהם משלמים מעסיקים פיצויי פיטורים בנסיבות אלה בלא משפט.