זכויות עובד בפרישה

  • פרישה מעבודה
    גדי | 30/12/2007 11:46

    שלום רב אני עבדתי במפעל מתכת כמנהל רכש 24 שנים, לפני 4 חודשים החלטתי לפרוש לםפנסיה מוקדמת בגלל יחסי עבודה עכורים שלעובד מעביד, יצאתי ללא פיצויים מוגדלים אלא פיצויים רגילים כמו כן לא קבלתי שום מענק פרישה, נכון להיום חודשיים לאחר פרישתי מהעבודה נודע לי שהמפעל נמכר, העובדים הולכים לקבל מענק חד פעמי בגלל מכירת המפעל, שאלתי האם אני כעובד שעבד 24 שנים במפעל שרת נאמנה את המפעל לא מגיע לי לקבל גם מענק כשאר העובדים, עלי לציין שבחג אני מקבל גם שי לחג כשאר העובדים, ז"א שאני נמנה כגימלאי המפעל. אודה לך על תשובתך המועילה. יוםפ נעים ושבוע טוב גדי

    • זכויות עובד בפרישה
      עו"ד רענן קריב | 30/12/2007 12:06

      שלום גדי, לא הסברת מהו המקור למה שקיבלת או לא קיבלת. אם יש לך הסכם עבודה או אם יש הסכם קיבוצי שמכוחו קבלת. שם יהיה כתוב מה מגיע ומה לא מגיע. ככלל אינך זכאי למה שמקבלים העובדים תקופה שבה אינך מועסק, אבל השאלה היא מה כתוב בהסכם