חוק חדש?

  • האם ישלם רקטו
    ענת | 24/12/2007 23:44

    שלום אני עובדת משנת 2004 אצל קבלן ורק 4 חודשים אחרונים התחיל לשלם קרן פנסיה אם אתבע אותו על אחורנית אהיה זכאית למרות שהחוק החדש יצא לא מזמן בגלל זה התחיל לשלם ?תודה

    • חוק חדש?
      עו"ד רענן קריב | 25/12/2007 09:11

      מכוח מה התחיל המעסיק להעביר עבורך דמי גמולים לקרן פנסיה? אין עדיין חוק פנסיה חובה, וגם צו ההרחבה בעניין זה לא פורסם עדיין. אם יש הסכם שמכוחו המעסיק התחיל להעביר עבורך דמי גמולים, בהסכם זה נאמר ממתי יש לעשות זאת. ואם חל איחור - על המעסיק להשלים רטרואקטיבית, אם אפשר לקרן הפנסיה ואם לא לידך. ואם אין הסכם כזה - את לא זכאית להשלמה רטרואקטיבית.

      • החוק החדש יצא לא מזמן
        ענת | 25/12/2007 22:10

        תודה הוא משלם 3 חודש האחרונים לני לא אני עובדת 4 שנים

        • אין עדיין שום חוק!
          עו"ד רענן קריב | 26/12/2007 10:53

          לא נחקק לאחרונה חוק המחייב הפרשת פנסיה לעובדים. בשבוע הבא עומד להיחתם צו הרחבה שירחיב הסכם פנסיה ויחיל חובת פנסיה על כל המשק, בשיעורים שיהיו בתחילת הדרך נמוכים מאד. לא הסברת מכוח מה התחיל המעסיק להעביר דמי גמולים לקרן פנסיה: הסכם? רצון טוב?

          • הוא עשה לנו לאחרונה קרן פנסיה של מגדל
            ענת | 26/12/2007 22:35

            שמעתי שהוא משלם ויש השתתפות עם העבודה בה אני עובדת

            • זכויות עובדים קרן פנסיה
              עו"ד רענן קריב | 27/12/2007 11:21

              צר לי, עדיין אינני יכול לענות, חסרים פרטים: היכ את עובדת? האם את עובדת קבלן? מדוע החליט המעסיק לפתוח קרן פנסיה? האם מתוך חובה, ומה מקור החובה, או מרצונו הטוב?