"קנסות" עזיבה

  • קנסות ע"י המעביד
    סער | 24/12/2007 12:20

    אני עובד בחברתי 5 חודשים, לפני 4 ימים הגשתי מכתב התפטרות ונתתי 10 ימים כהודעה מוקדמת. יש לציין כי בחוזה העבודה אני מחוייב להודיע 45 יום הודעה מוקדמת ולא אקנס ב5000 ש"ח, כמו כן אם אני מתפטר או גורם לפיטוריי בשנתיים הראשונות אקנס ב5000 ש"ח נוספים, יש לציין כי לא עברתי שום הכשרה לצורך התפקיד. האם הקנסות הללו חוקיים?

    • "קנסות" עזיבה
      עו"ד רענן קריב | 24/12/2007 12:34

      אתה מתאר חיובים כספיים, אשר על פי תיאורך אינם חוקיים והמעסיק אינו רשאי לגבות אותם ממך. הודעה מוקדמת אינה יכולה להיות ארוכה יותר מהקבוע בחוק הודעה מוקדמת,וודאי שאין רשות להטיל "קנס" על מתן הודעה מוקדמת קצרה יותר מהמשך הבלתי חוקי שבחוזה העבודה. קנס עזיבה יכול להיות מוטל על מתפטר אם עבר הכשרה מיוחדת או אם נסיבות העזיבה היו חריגות וגרמו נזק למעסיק. על עובד מפוטר אין להטיל כלל "קנס". מעסיקך אינו רשאי לגבות ממך את הכספים האמורים, אם גבה כבר עליך לדרוש אותם ולתבוע אותם אם לא יחזיר, ואם השכלת להתפטר אחר שקבלת את מלוא שכרך, יהיה על המעסיק להגיש תביעה כדי לגבות כספים אלה, וסיכוייו לזכות קלושים על פי הנסיבות שתיארת.

      • תודה רבה  לת
        סער | 24/12/2007 12:36