התפטרות עקב מעבר ליישוב חקלאי

  • שאלה למומחים
    שי | 09/11/2007 03:05

    מצורף ציטוט שמצאתי במספר מקומות לגבי מעבר לישוב חקלאי והתפטרות "ברור שאין די בהעתקה, כשלעצמה, של מקום המגורים כדי לזכות בפיצויי פיטורים ויש צורך להוכיח כי, במצב שנוצר אין זה סביר לדרוש מהעובד כי ימשיך לעבוד במקום שעבד עובר להעתקת מקום המגורים. (גולדברג האוזמן, דיני עבודה, עמ' 12ב-18 והאסמכתאות שם)." האם זה אומר שצריכה להיות סיבה נוספת להתפטרות מלבד המעבר עצמו לישוב ? אם אפשר לקבל הסבר באיזה מקרים הנ"ל נכון ? תודה

    • התפטרות עקב מעבר ליישוב חקלאי
      עו"ד דרור חייק | 09/11/2007 08:35

      שלום רב, 1. עפ"י תקנות פיצויי פיטורים עובד הגר 6 חודשים לפחות ביישוב חקלאי אליו העתיק את מקום מגוריו זכאי לפיצויי פיטורים, כמובן בכפוף לכך שמקום מגוריו הקודם לא היה יישוב חקלאי. 2. שים לב לניסוח סעיף 8 לחוק פיצויי פיטורים : "התפטרות של עובד עקב העתקת מקום מגוריו" - ההתפטרות צריכה להיות עקב העתקת מקום המגורים. 3. לדוגמא, אם אלמוני עובד וגר בעיר הרצליה, ואז עובר לקיבוץ שאת שמו איני זוכר (שדות ים או גליל ים) הנמצא ממש בתוך הרצליה הוא כמובן לא זכאי לפיצויי פיטורים, שכן אין כל סיבה שיתפטר עקב מעברו. 4. תאר לך מה היה קורה לו די היה בהעתקת מקום המגורים - כל עובד עם וותק היה משנה את הכתובת לחצי שנה בתעודת הזהות לקיבוץ כלשהו ומקבל פיצויים - אבסורד שמחטיא את מטרת החוק. בכבוד רב דרור חייק, עו"ד

      • אבל לא מוגדר מינימום מרחק לגבי זה...
        שי | 09/11/2007 08:58

        אז איך יודעים מתי כן ומתי לא ? לדוגמא: אולי מאותו קיבוץ אין תחבורה ציבורית למשל, מה שמאריך מאוד את זמן הנסיעה, יש מקומות (ת"א למשל) שבגלל פקקים לוקח המון זמן להגיע ליעד, למרות שהמרחק האוירי קצר יחסית...

        • התפטרותך צריכה לנבוע ממעבר היישוב
          עו"ד דרור חייק | 09/11/2007 09:10

          שלום רב, אם אכן תתפטר עקב סיבה זו ומעסיקך לא ישלם את הפיצויים תוכל, אם תרצה, לתבוע אותו. בבית המשפט תצטרך להוכיח כי ההתפטרות הייתה עקב המעבר, וכי הישארות באותו מקום עבודה הייתה גורמת להכבדה בלתי סבירה עליך שבימים כתיקונם מהווה הרעת תנאים מוחשית. על סוגייה זו יקום וייפול התיק והיחיד שיודע האם אכן המעבר הוא הסיבה להתפטרות או סתם תירוץ להחלפת עבודה ולקבל פיצויים זה אתה. בכבוד רב דרור חייק, עו"ד