משרה מלאה/חלקית

  • שכר יחסי
    שירה | 08/11/2007 20:51

    שלום, התחלתי לעבוד בתאריך 7/10/07 כאשר אני מקבלת שכר גלובלי לחודש. היקף שעות העבודה ליום הינו 8 שעות. בתלוש השכר לחודש אוקטובר חושב לי שכר יחסי של 80.65% משרה כאשר ההסבר שקיבלתי לכך הינו 31 ימים בחודש פחות 6 ימים שלא עבדתי = 25 ימי שכר מתוך 31 = 80.65 לפי ידיעתי יש לחשב 152/176 = 86.36% כלומר: 19 ימי עבודה בפועל * 8 שעות = 152 לחלק ל- 22ימי עבודה ממוצעים לחודש * 8 שעות = 176 א. איזו מהדרכים נכונה לפי חוק, שהרי אחוז המשרה אינו זהה בשתיהן ? ב. האם העובדה שבאותו חודש חל חג סוכות משפיעה על החישוב (בשתי הדרכים), שכן במשק לא עבדו בפועל את כל ימי העבודה בחודש ? תודה

    • משרה מלאה/חלקית
      עו"ד דרור חייק | 09/11/2007 07:49

      שלום רב, 1. משאלתך לא ברור כמה עבדת. 2. שבוע עבודה מלא הינו 43 שעות עבודה; היחס בין השעות שעבדת למספר זה יקבע את חלקיות המשרה. (כמובן - לא מחשבים כל שבוע בנפרד אלא ממוצע) 3. אם כדברייך את עובדת 8 שעות ביום 5 ימים בשבוע את "מגרדת " את המשרה המלאה ובטח יותר מ-80% כפי שטוען מעסיקך. 4. חגים יכולים להטעות במקרה זה שכן במצב רגיל היית אמורה לקבל עבורם שכר הנכלל בחישוב שעות העבודה, ואולם עקב הוותק שלך את עדיין לא זכאית לכך (3 חודשים) בכבוד רב דרור חייק, עו"ד

      • מעל 80% ידוע לי אבל כמה בדיוק ?
        שירה | 09/11/2007 17:42

        תודה על התגובה המהירה אבל לא ענית לשאלתי. כמו שציינתי קודם לכן, התחלתי לעבוד ב 7/10/07 ומדובר במשכורת חודש 10/07. למעשה לא התחלתי לעבוד מתחילת החודש ולכן אני זכאית לשכר יחסי ולא לחודש עבודה מלא (אני מקבלת שכר גלובלי). בפועל עבדתי 19 ימי עבודה מלאים. שאלתי שוב, איך , לפי חוק, יש לחשב את השכר היחסי בגין אותו חודש מבחינת אחוז משרה בהנחה שמשכורותי החודשית הינה 15000 ש"ח לחודש. (בהודעה הקודמת יש פירוט לחיושב שביצע לי מקום העבודה) תודה