תשובות

  • זכויות עובד
    דודבוי | 14/10/2007 19:42

    רציתי לשאול 2 שאלות: 1.האם בזמן ההפסקה שלי שהיא על חשבוני והיא מיועדת לכלל העובדים וכוללת צלצול בתחילה ובסוף,מותר למעסיק להגיד לי להפסיק אותה בכל זמן שיצטרך לצורכי המקום ולהגיד לי לאחר מכן להמשיך אותה ואם יהיה עוד משהו גם להפסיק ולהשלימה את ההפסקה אח"כ.וכל זה ללא תשלום האם יש חוק האוסר זאת ואם כן מהו(סעיף)? 2. .מה עוד שלהאם מותר למעסיק לאסור עליי לשתות שתייה חמה בזמן העבודה, ואציין שמקום העבודה הוא פיזי וקשה עם הרבה אבק באוויר מה שמצריך לנקות את הגרון מדי פעם .האם יכול לאסור עליי זאת וכולל דיבור בפלאפון לצורכי חירוםעובדים במשרדים מותרת השתייה בכל רגע נתון (ולראיה ישנו מכשיר אספרסו) ויכולים לדבר בפלפאון לצורכיהם האישיים בכל זמן שיחפצו.לדעתי יש כאן אפליה בין עובד לעובד (איפה ואיפה) וזכות שוויון שנפגעה .תן לי עצה בבקשה!!!

    • תשובות
      עו"ד רענן קריב | 14/10/2007 19:59

      1. ראה תשובה קודמת הסמוכה לשאלתך. לפי סעיף 20 לחוק שעות עבודה ומנוחה ההפסקה היא רצופה ובת חצי שעה. משמע שהמעביד אינו רשאי לקטוע אותה. הכל כמובן בהתאם לנסיבות הספציפיות ואם יש מקרה חירום אז הכל יכול להיות. 2. אין מספיק פרטים. נראה מורכב מדי לתשובה בפורום. יש חוקים הנוגעים לבטיחות בעבודה המדברים על שתיה בתנאים מסויימים אבל לא מסרת מספיק עובדות כדי להשיב. כאמור, נראה מורכב מדי בשביל פורום.

      • הערה-המשך
        דודבוי | 14/10/2007 20:57

        תודה על התשובה המהירה לשאלה 1 . אבל איזה פרטים חסרים על שאלה 2 ?אני רק רוצה לדעת האם מותר למעביד לאסור עליי לשתות שתייה חמה שלא בזמן העבודה ולעובדי בזמן שלעובדי המשרד מותר וכנ"ל בדבר שיחה בפלאפון!!

        • תגובה
          עו"ד רענן קריב | 15/10/2007 09:35

          אני מזכיר שזהו פורום משפטי. התשובת מתיחסת למה שמחייב החוק או הדין (פסיקה ותקנות). האם החוק מחייב מעסיק לאפשר לך לקיים שיחות פרטיות בפלאפון? גם במצבי חירום? לא.לפי החוק היבש הוא רשאי לדרוש ממך לעסוק בעבודה בלבד בעת שהותך בעבודה. האם זה גם מהשהשכל הישר אומר? ודאי שלא. אבל זו כבר אינה שאלה של חוק. ולענין שתיה חמה - אותו דבר. האם החוק מחייב את המעביד לאפשר לך לשתות בזמן העבודה ולא בזמן ההפסקה? לא.אז הוא רשאי לאסור עליך את זה. האם זה מתיישב עם השכל הישר ומציאות החיים? ודאי שלא.ניסיתי לרמוז לכיוון של בטיחות בעבדה, שמא שם יש משהו יותר מחייב, אבל כאמור אין מספיק פרטים. אז כפי שאתה רואה, למרות הרושם שאולי מתקבל, למשפט אין תמיד תשובות טובות לכל מצב...