יחסי עובד מעביד

  • יחסי עובד מעביד
    amikam | 14/10/2007 16:54

    רציתי לדעת אם יחסי עובד מעביד קיימים בכל מקום שאני שכיר בו. ואם המעסיק חייב להחתים אותי על חוזה שאומר את תנאי ההעסקה שלי.

    • יחסי עובד מעביד
      עו"ד רענן קריב | 14/10/2007 18:51

      כעיקרון התשובה חיובית. יש יחסי עובד -מעביד בינך לבין מקום שאתה שכיר שלו. הסתייגות מסויימת אחת נוגעת לעובדי קבלני כוח אדם, שאין יחסי עובד-מעביד בינם לבין המקום בו הם מוצבים, אבל הם גם לא שכירים של מקום זה. אין חובה לחתום על חוזה בכתב, אבל לפי חוק הודעה לעובד (תנאי עבודה), התשס"ב 2002, חייב המעביד למסור לעובד תוך 30 יום מתחילת עבודתו הודעה בה יפרט את תנאי העבודה. ראה את הקישור כדי לראות מה חייב להיות בהודעה זו. צורת ההודעה ופרטיה מפורטים בתקנות שהותקנו מכוח חוק זה ,ראה את הקישור המצורף.

      • תודה רבה על התשובה המהירה  לת
        amikam | 14/10/2007 18:53

    • המשתמש הוא המעביד
      סטודנט צעיר | 15/10/2007 21:51

      לדעתי יש בחוק העסקת עובדים על ידי קבלני כוח אדם סעיף שאומר שכעבור 9 חודשים העובד הופך להיות תחת המעביד בפועל. ככל שידוע לי הסעיף עדיין לא בתוקף אבל אמור להיות בקרוב.

      • נכון, אבל לא כל כך...
        עו"ד רענן קריב | 16/10/2007 09:47

        כניסת הסעיף לתוקף נדחית מדי פעם במסגרת חוק ההסדרים במשק הנלווה לחוק התקציב. הדחיה האחרונה היא עד ינואר 2008, אולם למיטב ידיעתי, יש בהצעת חוק ההסדרים החדש סעיף הדוחה שוב את היישום. נראה איך יעבור העניין בכנסת. יש חברי כנסת ש"מחודדים" על העניין מזה זמן רב, ונראה שהם לא יתנו לו לעבור בקלות.

    • יחסי עובד מעביד - קריאה נוספת
      אתר הפורומים | 15/07/2008 13:03

      לקריאה נוספת, מקצועית, אודות יחסי עובד מעביד ראה: יחסי עובד מעביד