לנואשת

  • מה הדבר הכי טוב וכדאי שעלי לעשות
    שיר | 09/10/2007 22:13

    הגשתי תביעה (כנראה בטפשותי ותמימותי) ללא ייצוגו של עו"ד מאחר ומדובר בתביעה נגד מעסיקה עם טענות מוצדקות בעלות ראיות לכך. המעסיקה הינה חברת תעופה ידועה שמתחייבת עפ"י הסכם לספק כרטיסי טיסה לעובדים אחרי כל חצי שנה. אותי פיטרו שבועיים לפני זכאות לכרטיס טיסה ולכן טענתי טענה שמסתבר יחסית מורכבת -פיטורין בחוסר תום לב וטענות נוספות כמו פיטורין ללא שימוע (המעבידה לא יידעה אותי והודעת הפיטורין נעשתה לראשונה בטלפון). שורה תחתונה הטעות שלי היא שאני לא כימתתי את סכום התביעה בכתב התביעה וכתוצאה מכך הרשמת בבה"ד האזורי לעבודה, התיייחסה אלי בזילזול והדיון התנהל באופן שלא הולם את מקצועה והיה ממש לא ענייני ומקצועי (הרשמת במקום להתמקד בטענות המרכזיות ,עשתה עלי ניתוח פסיכולוגי) וכל הדיון היה בניסיון הרשמת שארד מהתיק ויחס לא הוגן שלה כלפי. כתוצאה מכך ביקשתי להפסיק לשבת ולהמשיך לדון בתיק) עכשיו הבעיה- מאחר והייתי בהלם ממערכת המשפט ,ביקשתי זמן כדי למצוא לעצמי ייצוג .לא הצלחתי למצוא ייצוג בהתנדבות (לא עובדת כבר שנתיים) וחלפו 8 חודשים. הנתבע ביקש מחיקת התביעה מטעמי חוסר מעש. יש בידי טענות וראיות להמשיך את הדיון ולזכות בו אך לדאבוני והתרשמותי, סיכויי קלושים. האם בה"ד לפחות יבטל לי את ההוצאות ,מה הסיכוי שלי ומה עלי לעשות? תודה! ראוי לציין שאיך שקיבלתי את בקשה למחיקת התביעה וחיוב בהוצאות משפט, הגשתי בקשה להארכה תגובה לכתב בקשה עד שאמצא ,אם ובכלל, ייצוג מטעמי. ביררתי עם ההסתדרות העובדים ולשכת עו"ד ועוד גופים התנדבותיים אך אף אחד לא היה מוכן לסייע לי מאחר וזה באמצע הליך ועוד סיבות שכל אחד טען

    • לנואשת
      עו"ד דרור חייק | 10/10/2007 07:55

      שלום רב, באפשרותך לפעול באחת מ-3 הדרכים הבאות: 1. צרי קשר ישיר עם עורך הדין של הצד שכנגד, פרטי לו את מצבך, והתחנני (כן, זו לא בושה במצבך) שיוותר לך או שיסתפק בסכום סמלי. 2. פני לגופים המספקים עו"ד בהתנדבות כמו לשכת עוה"ד או הלשכה לסיוע משפטי ואולי שם תמצאי ישועה. 3. הכיני בעצמך תגובה לבית המשפט, צייני בה את כל טיעונייך מדוע אינך צריכה לשלם הוצאות משפט או להפחיתן למינימום, נסי לנגן על רחמיו של בית הדין - אולי זה יעזור. במדינתנו, בה בכל משפחה יש 10 עורכי דין, אני בטוח שתוכלי למצוא איזה עו"ד/מתמחה/סטודנט שיעזור לך - תשאלי חברים, דודים וכו' בכבוד רב דרור חייק, עו"ד

      • ggg
        ggg | 16/10/2007 15:25

        fghgfh