הודעה מוקדמת

  • הודעה על פיטורי עובד
    אסי | 23/09/2007 12:06

    על פי החוק, כמה זמן מראש על המעביד להודיע לעובד על פיטוריו?

    • הודעה מוקדמת
      עו"ד דרור חייק | 09/10/2007 11:00

      שלום רב, 1. המעסיק מחוייב לתת הודעה מוקדמת בטרם פיטורים עפ"י חוק. 2. לעובד שהשלים שנת עבודה משך ההודעה המוקדמת הוא חודש אחד. 3.לעובד שטרם השלים שנה: עבור כל אחד מ-6 החודשים הראשונים יום אחד, וכ"א מ-5 החודשים הבאים 2.5 ימים. 4. המעסיק אינו חייב לאפשר לעובד לעבוד בתקופת ההודעה אלא שאז יהיה מחוייב לשלם את מלוא שכרו עבור תקופה זו. 5.ישנם עובדים שחתמו על חוזה הקובע תקופה ארוכה מהאמור לעיל ובמקרה זה יקבע החוזה. בכבוד רב דרור חייק, עו"ד

      • לעבוד בתק' ההודעה
        לימור | 19/12/2007 18:12

        אם מעסיק דורש ממני להישאר לעבוד בתק' ההודעה , 1. האם אני יכולה לסרב , ובכל זאת לקבל שכר עבור 30 יום אלו ? 2. אם אני מסרבת , המעסיק יכול לפגוע לי בפיצויים ?