עיכוב במסירה באשמת המוכר

  • עיכוב בהעברת מסמכים מצד המוכר
    ליאור | 26/10/2008 19:08

    ב- 3/9/08 חתמתי חוזה על קניית דירה. במעמד חתימת החוזה שילמתי 15% מערך הדירה + הוצאות לעו"ד מטעם החברה. יש לציין שחתימת החוזה נעשה באופן חד צדדי. אני חתמתי על כל הניירת ולאחר מכן סוכם שהניירת תישלח לחתימה ע"י בעלי החברה ותוחזר אלי לאחר שבוע ימים לצורך העברתה אל הבנק לקבלת משכנתא (85% מערך הדירה). בשל עיכוב מצד המוכר הניירת הועברה אלי לאחר שבועיים ימים. יום לאחר קבלת הניירת חתומה ע"י המוכר היא עוברה על ידי לבנק, לצורך קבלת המשכנתא. לאחר בדיקה שנערכה ע"י הבנק נמצא כי הניירת שנשלחה אליהם אינה תואמת לגוש וחלקה שנחתם בחוזה. הבנק צלצל לחברה והודיע שהניירת אינה תואמת. לאחר המתנה של שבוע ימים מצד הבנק לקבלת ניירת מתאימה מצד המוכר,הבנק התקשר אלי והודיע שהוא טרם קיבל את הניירת המתאימה ולכן לא אוכל לקבל משכנתא לצורך תשלום הדירה. התקשרתי אל החברה מס' פעמים, שאלתי מדוע הבנק לא קיבל את הניירת המתאימה ובכל פעם קיבלתי תשובה מהחברה שהנושא בטיפול וכך עברו להם שבועיים ימים. לאחר שנשארו ימים ספורים למועד קבלת הדירה (ע"פ הכתוב בחוזה) התקשרתי אל העו"ד מטעם החברה (זה שנוכח במעמד החתימה) ושאלתי לפשר העיכוב. תשובתו הייתה שהוא אינו אחראי לטיפול בניירת ושעלי לדבר עם מנהל שיווק החברה בכל הקשור לעיכוב ולאי עמידה בלוח הזמנים שמופיעים בחוזה. פניתי אל מנהל השיווק ואמרתי לו שמועד מסירת הדירה הגיע אך הניירת המתאימה לצורך קבלת המשכנתא טרם הועברה לבנק ובנוסף שאלתי אותו האם עלול להיגרם לי נזק כספי בשל העיכוב בהעברת המסמכים. מנהל השיווק אמר לי "כל עיכוב מעבר לתאריך מסירת הדירה, זאת תהיה בעיה שלנו". (מועד קבלת הדירה שנרשם בחוזה הינו 10/10/08). ב-16/10/08 התקשרו אלי מהבנק והודיעו שהמסך הנדרש הגיע אך ישנה בעיה ולא אוכל לקבל את תנאי המשכנתא שהובטחו לי מאחר שהיה עיכוב של חודש ימים מיום מסירת החוזה ואחוז הריבית במשק עלה משמעותית. כיום הנזק בהפרשי המשכנתא נאמד על כ-120 אש"ח. דיברתי עם מנהל השיווק והסברתי לו כי הנזק שנגרם הינו בשל העיכוב בהעברת הניירת המתאימה מצידו אל הבנק ושאלתי אותו מה עלי לעשות. בתחילה הוא הציע שיבדוק לי בבנקים אחרים ולאחר מס' ימים הוא חזר בו ואמר שלמרות העיכוב במסירת הניירת לבנק הריבית לא השתנתה משמעותית והפנה אותי לבנק שלי בחזרה. אודה לקבלת התייחסותך והמלצתך עקב המצב שהיני נמצא בו (נזק של 120 אש"ח שאין באפשרותי לשלמו למוכר הדירה). בתודה בברכה, ליאור

    • עיכוב במסירה באשמת המוכר
      | עו"ד שרון עזרא | 27/10/2008 10:03

      ליאור שלום יש לבחון המקרה לגופו- מדוע נפל טעות במספרי הגוש והחלקה, האם אכן זה היה הגורם לעיכוב והאם היה ניתן להקטין את משך העיכוב וכד. מהתיאור שלך עולה כי העיכוב בקבלת המשכנתא ואובדן הריבית המשופרת היא באשמת המוכר, אם לא כולה- אזי לפחות חלקה. במקרה כזה, יש לך עילת תביעה נגדם, בגין הנזק שנגרם לך. תוכל לפנות דרך האתר בבקשה לייעוץ אישי לקבלת סיוע והבהרות נוספות. בברכה, שרון עזרא, עו"ד