שותפה שמסרבת להתפנות

  • שותפה שמסרבת להתפנות
    ששונברג | 17/09/2008 10:50

    אני שוכרת דירה בתל אביב עם שותפה כבר שנתיים ,אך כעת בתום החוזה האחרון חתמתי אני לבד מול בעלת הדירה על הדירה כולה . כלומר שהשותפה שהיתה חתומה איתי בתום החוזה יודעה שעליה לעזוב ועוד שלושה חודשים מראש. החוזה החדש ביני לבעלת הדירה חתום. כעת שותפתי מסרבת לעזוב כי בשלב מסויים לפני שנחתם החוזה ביני לבעלת הדירה הבטיחה לה בעלת הבית שהיא נותנת את הדירה לה, אך שינתה את דעתה לאחר יומיים ,הודיעה לה וחתמה מולי. השותפה טוענת שזה הפרת הסכם שבעל פה וכעת לא מוכנה לפנות. מה עלי לעשות כעת ב1.10.08 (מועד התחלת החוזה החדש) כאשר שותפתי לא מפנה את הדירה? האם זכותי להחליף מנעול ולא לאפשר לה להכנס אלא בתיאום מולי?

    • שותפה שמסרבת להתפנות
      עו"ד שרון עזרא | 17/09/2008 11:42

      שלום רב החוק מקנה לבעל זכות במקרקעין זכות לעשות שימוש סביר לפינוי מסיג גבול, וזאת תוך 30 יום. השאלה האם החלפת מנעול, פינוי מטלטליחם וכד' נכנסים בגדר סעיף זה הינה שאלה פתוחה ואני אישית לא ממליצה לעשות שימוש בסעיף זה. תוכלי לפנות לבית המשפט בתביעת פינוי. בברכה, שרון עזרא, עו"ד