אי ביצוע העברת בעלות במקרקעין

  • אי ביצוע העברה בטאבו
    אליהו | 07/08/2008 22:41

    שלום רב דירה ששנמכרה והקונה לא ביצע העברה בטאבו,( נרכשה מאדם פרטי) איזה סיכונים יש למוכר ולקונה במצב זה? והאם יש מגבלה חוקית בה הרישום בטאבו חייב להתבצע או הערת ההזהרה יכולה להישאר לנצח? תודה רבה

    • אי ביצוע העברת בעלות במקרקעין
      עו"ד שרון עזרא | 08/08/2008 08:49

      אליהו שלום העובדה כי הדירה לא נרשמה על שמך ויש לטובתך רק הערת אזהרה יכולה לעורר בעיות מסוגים שונים. כך למשל- תהיה לך בעיה במכירת הדירה, בנטילת משכנתא, אתה חשוף לסיכונים שיוטלו עיקולים על הדירה בגין חובות של המוכר ועוד. חייבים להסדיר הנושא. ככל שהזמן חולף, מנסיון, צצים בעיות נוספות. למשל- המוכר נפטר ואתה נאלץ להתמודד עם יורשיו , תשלומים חדשים שצצים (למשל, חיובים בהיטל השבחה) ועוד. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

      • תודה רבה על המידע אך אני המוכר
        אליהו | 08/08/2008 16:23

        אני המוכר וברצוני לדעת האם יש סיבה לרדוף אחרי הקונה? תודה

        • המשך
          עו"ד זהר ארד | 10/08/2008 12:13

          כעקרון - עסקה במקרקעין מסתיימת ברישום. אין צורך לרדוף אחרי הקונה אך וודאי שכדאי ליידע אותו על כך שהעסקה טרם הושלמה. יתכן והוא סבור שהזכויות כבר נרשמו. הערת מערכת:לקריאה נוספת: רישום מקרקעין