מימוש אופציה בהסכם שכירות

  • חוזה שכירות
    מיכל | 05/08/2008 15:22

    אני משלמת 780 דולר שכירות בעוד חודשיים מסתיים החוזה אך יש לי אופציה להמשיך, בעל הדירה רוצה להעלות את הסכום ל4800 שקל, האם זה חוקי?

    • מימוש אופציה בהסכם שכירות
      עו"ד עמית דביר | 05/08/2008 18:15

      מיכל שלום, התשובה לשאלתך טמונה בהסכם השכירות עליו חתמת עם המשכיר. במקרה הטוב - הסכם השכירות מעניק לך אופציה באותם תנאים בדיוק למשך שנה נוספת, ואז המשכיר לא יכול להעלות את דמי השכירות ובאפשרותך לעמוד על אכיפת ההסכם ומימוש האופציה. במקרה הפחות טוב - הסכם השכירות שותק לגבי תנאי האופציה וקובע רק שתהיה לך אופציה לשנה נוספת בתנאים שיוסכמו בין הצדדים. לעניות דעתי במקרה שכזה דמי השכירות כפופים למו"מ בין הצדדים, ואולם העלאת דרישה מצד המשכיר לקפיצה של 80% בדמי השכירות כפי שאת מתארת אינה סבירה, זאת גם בהתחשב בירידה החדה של שער הדולר.(בדר"כ דמי שכירות מועלים ב- 7%- 10% משנה לשנה). כך או כך, יש לעניין בדיוק בסעיף האופציה בהסכם השכירות על מנת לעמוד על זכויותייך ביתר דיוק. בברכה, עמית דביר, עו"ד.