חלוקה פנימית במקרקעין

  • מה עושים כששותף לחלקה לא מוכן לחתום על שינוי
    ארז | 05/07/2008 10:51

    במגרש שבבעלותי אני מתכנן לבצע חלוקה בחלק השייך לי. המגרש שלי המהווה חלק מתוך חלקה שאינה מופרדת בפרצליצה, ורשומה בטאבו ע"ש שני בעלים, האחד הוא אני. לאישור החלוקה הפנימית אצלי, נדרשתי ע"י הוועדה לתכנון ולבניה להחתים את הבעלים הנוסף באותה חלקה כמאשר. חלקו של "השותף" מופרד בתשריט (שאינו לצרכי רישום) מהחלק שלי ואין ויכוח של זה אבל והוא מסרב לחתום מסיבות לא ברורות, אף שהדבר אינו נוגע לחלק שלו. באילו צעדים אפשר לנקוט כדי להתגבר על בעיה הזויה זו? בתודה מראש

    • חלוקה פנימית במקרקעין
      עו"ד שרון עזרא | 05/07/2008 22:29

      ארז שלום אפשר להגיש תביעה לבית המשפט לפירוק שיתוף בדרך של חלוקה בעין. במצב דברים זה, תוכל גם לחלק בין החלק שלך לחלק של השכן, ולא רק חלוקה פנימית. בנוסף, בדוק מול הועדה המקומית האם ניתן להתספק בפרסום פומבי של התוכנית אותה אתה רוצה לאשר, ובכך לצאת ידי חובה, במקום להחתים את השכן. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

      • תודה רבה  לת
        ארז | 06/07/2008 10:58