רישום ירושה

  • ירושה או טאבו
    ירון | 25/05/2008 00:15

    אני יתום ונודע לי לאחרונה שסבי נפטר והוריש לדודי דירה, ע"י רישום בטאבו. האם אני יכול לתבוע לחלקו של אבי או שמא הרישום בטאבו מונע זאת? (הרישום נעשה לפני שנה).

    • רישום ירושה
      עו"ד זהר ארד | 25/05/2008 16:49

      ירון שלום, רישום של ירושה בטאבו מתבצע באמצעות צו ירושה. ההליך לקבלת צו ירושה כולל, בין היתר, פרסום הבקשה למתן צו הירושה בעיתון ומשלוח הודעה ליורשים, בכדי לאפשר לכל מי שמעוניין לטעון כנגד הצוואה/ירושה להגיש התנגדות. בהנחה והירושה אכן נרשמה בטאבו אזי נראה ש"איחרת את הרכבת" מבחינת הגשת התנגדות אך יש כמובן לבדוק את תקינות ההליך לקבלת צו הירושה ויתכן וימצא פתח לתקוף את ההליך בבית משפט. שאלות נוספות בעניין זה אנא הפנה לפורום דיני משפחה. זהר ארד, עו"ד