תביעה משפטית

  • בניה ללא היתר
    רובין הוד | 21/05/2008 12:56

    בבניין בו אנו מתגוררים הסב אחד הדיירים 2 מחסנים גדולים ליחידות דיור (כל מחסן כ 80 מ"ר).המחסנים נמצאים בקומת המרתף. כל הבניה בוצעה על דעתו בלבד וללא הסכמה של אף אחד מהשכנים.כמו כן ללא היתר מרשויות החוק. המחסנים הושכרו לשוכרים בתשלום.אציין רק שהבניין מונה 6 דירות בלבד. וכרגע בעקבות עבודותיו ישנם כביכול 8 דירות. שאלתי היא :האם יש לנו עילת תביעה כנגד השכן על ירידת ערך ומטרד לנכס שבבעלותנו? אציין גם שכרגע מנהלים הדיירים כנגד הדייר הליך משפטי בפני המפקח על המקרקעין על בניה ללא היתר ברכוש המשותף.כמו כן מוגש בימים אלה כתב אשום נגדו מטעם העיריה על שימוש חורג במחסנים לצורך מגורים.כאן אחדד את שאלתי!!! אם נתחיל כרגע הליך משפטי נוסף מולו, בגין ירידת ערך ומטרד, ונשקיע בהליך זה משאבים וכספים, יכול להיווצר מצב שפסק דין שיתקבל על ידי המפקחת או בפסק דין בהליך שהעיריה מנהלת מולו ישמוט את בסיס התביעה שלנו , מפני שכבר לא יגורו שוכרים במחסנים, ועילת התביעה שלנו כבר לא קיימת.(אציין רק שתמיד תהיה לנו את האפשרות לתבוע את הדייר על נזקים שנגרמים לנו מיום הבניה ועד למועד בו ינתן נגדו פסק דיו לפנות את הדיירים). מה יש לעשות? האם מישהו נתקל בבעיה דומה? כל התיחסות תתקבל בברכה. תודה רבה.

    • תביעה משפטית
      עו"ד זהר ארד | 23/05/2008 15:30

      שלום רב, תביעה משפטית תוכלו להגיש עד שבע שנים מ"התעוררות" עילת התביעה. במקרה שתארת יתכן ואכן כדאי להמתין ולראות מה יעלה בגורל ההליכים המשפטיים המתנהלים כיום כנגד הדייר. יחד עם זאת, תביעה מטעמכם מן הסתם תוסיף לחץ רב על הדייר, דבר אשר עשוי לזרז פתרון לבעיה. בברכה, זהר ארד, עו"ד