דיני משפחה- חיוב מזונות בעל בחו"ל

  • חיוב מזונות בעל בחו"ל
    רותי | 02/07/2008 18:13

    לפני 9 שנים בעלי טס לחו"ל למטרת עבודה ומאז לא חזר.. וכאן השאיר אותי עם 3 ילדים בזמן שהותו בחו"ל תבעתי אותו למזונות . והוא לא שילם ולא משלם. וכך אני מתקיימת מביטוח לאומי (מזונות) כיום אני רוצה לתבוע אותו למזונות בחו"ל עבורי ועבור הילדים לפי חוקי ארה"ב. טווח גילאי הילדים הם 8.11 .ויש לציין עד היום אני ובעלי נשואים, וגם לציין שבארה"ב הוא התחתן בשנית ויש לו ילד עם האישה השנייה שכך הנ"ל עשה ביגימיה. אודה לכם מאוד על עזרתכם כי אני אובדת עצות . תודה רותי

    • דיני משפחה- חיוב מזונות בעל בחו"ל
      עו"ד מיקי שיפמן | 02/07/2008 22:39

      רותי שלום ניתן לתבוע את הבעל במזונות. ישנה פרוצדורה של הגשת בקשה לביהמ"ש ובה בקשה להמציא את כתבי הטענות אל מחוץ לתחום השיפוט של מדינת ישראל. כאשר ביהמ"ש יאשר זאת הוא יצטרך להגיב על החומר שיקבל לידיו ואם לא יגיב תוכלי לבקש פס"ד. עניו הגביה לעומת זאת, מסובך בהרבה שכן, אם הוא לא יגיע ארצה את עשויה להישאר עם פסה"ד ביד ללא יכולת לממש אותו. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • המשך שאלה תודה על התשובה המהירה
        רותי | 03/07/2008 08:37

        מה עושים אם יש בידי את כתובת המגורים שלו הנוכחי בחו"ל אפשר לציין זאת באם אני יגיש תביעה בבית המשפט ואיזה? ואם הכתובת עוזרת במשהו בכל התהליך המורכב הזה. אני רוצה לציין שביקשתי להתגרש ממנו והוא מתחמק וגם ברבנות לא נותנים לי מסמך שאני עגונה אני 9 שנים בלי בעל אני בין הפטיש לסדן איך מתנהלת כל הפרוצדורה תובעים אותו לגט וגם את הכתובה מה עם הביגמיה? (אנחנו לא גרושים והוא נשוי אזרחי ויש להם ילד משותף) תודה על התגובה

        • המשך תשובה
          עו"ד מיקי שיפמן | 03/07/2008 18:11

          רותי שלום ניתן לתבוע בבימ"ש לענייני משפחה או בביה"ד הרבני. הכתובת חשובה, לשם תצטרכי לשלוח את התביעה. תצטרכי לפעול בחוכמה ובתחכום נגדו, בעיקר בגלל הבעיה של הימצאותו מחוץ לגבולות המדינה. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר