זכויות בדירה שהורישו הורים

  • זכויות בדירה שהורישו הורי
    ח.ש. | 29/06/2008 16:39

    שלום אימי נפטרה לפני 12 שנה ואבי נפטר לפני חמש שנים. יש לישלושה אחים ושתי אחיות. אני גרושה מעל ל 30 שנה ללא ילדים וללא בן זוג. בעשרים השנים האחרונות התגוררתי יחד עם הורי עד שהם נפטרו כפי שציינתי. אימי הבטיחה לי על ערש דווי שתרשום את חציהידרה שלה על שמי אבל היא לא הספיקה ונפטרה לפני שעשתה את הרישום. לאחר מות אבי המשכתי לגור בדירהויחד איתי מתגורר אחי הצעיר שנמצא בהליכי גרושין. לפני מספר חודשים הגענו להסכמה שאני ואחי נשלם לכל אחד מ4 האחים הנותרים סכום של 100 אלף ש"ח והדירה תעבור לבעלותנו. אך מכיוון שהכספים של אחי מעוקלים ע"י אשתו עדיין לא שילמנו את הכספים, כרגע המצב הוא ששלושה מהאחים דורשים שנשלם לאלתר ובנוסף דורשים סכום גבוהה ממה שסוכם כמעט כפול ואם לא נשלם הם יפעלו לפנות אותנו מהדירה. שאלתי היא האים אפשר לפנות אותי מהדירה אחרי שאני גרה בה 20 שנה? האם אין לי זכויות יותר מאשר לאחרים בדירה? האם אפשר להוציא לי צו פינוי למרות שזה מקום המגורים שלי ( אני בת 56 סובלת מדלקות פרקים ומפרנסת את עצמי בקושי רב ואין לי יכולת לשכור דירה בכוחות עצמי.)

    • זכויות בדירה שהורישו הורים
      עו"ד מיקי שיפמן | 30/06/2008 22:55

      ח.ש. שלום ראשית עליכם לפעול להוצאת צו ירושה. שנית תוכלו לערוך הסכם ביניכם לגבי אופן החלוקה. שלישית, אין לך זכויות יתר בדירה אע"פ שכדי להוציאך יצטרכו כמובן צו של בימ"ש. ובנוסף יש באפשרותם לפנות בתביעה לבימ"ש ולבקש להורות על פירוק השיתוף, שזו תביעה שכמעט ואין נגדה הגנה ובסופו של דבר תצטרכי לתת להם את חלקם. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר