רכוש אשר איננו רשום על שם המוריש ושייך לו

  • חוק הירושה
    אני | 09/03/2008 21:16

    שלום רב! במסמך שנרשם על ידי עורך דינו של אבי בנוכחותו ובנוכחות בנותיו אני ואחיי פורטו נכסיו של אבי בתוכם נכסים הרשומים על שם מי מאיתנו. אני או אחותי או אחי ודודתי ואבי. אבי לא השאיר צוואה רשמית אלא הכתיב לאחי מסמך שעליו חתם אבי ובו הוראה/בקשה שכל נכסיו יחולקו שוה בשוה בין ילדיו.בתוכם הנכסים שרשומים על כל אחד מאיתנו בנפרד (יש גם נכסים בחול) האם חוק הירושה (שוה בשוה בין כל הילדים) תקף גם לגבי הנכסים של אבי שרשומים על כל אחד מאיתנו. מאחר ואני חוששת מאחי הבכור שעליו רשומים מספר גדול יותר של נכסים רציתי לברר מהו המהלך שעליי לנקוט ואם יש צורך בכך או שוחוק הירושה מספיק במקרה שציינתי לעיל ומגן עליי מפני מעשה לא חוקי ואו הוגן של אחי התודה רבה מראש ובכבוד רב אני

    • רכוש אשר איננו רשום על שם המוריש ושייך לו
      עו"ד ליאת עצמון | 09/03/2008 23:19

      שלוב רב, מפנייתך עולה כי אביך נפטר והותיר אחריו נכסים אשר חלקם אינם רשומים על שמו אלא רשומים על שם אחרים, ביניהם ילדיו. על פניו נראה כי אביך ערך הצהרה עליה חתומים את ואחייך לפיה קיים רכוש ששייך לו וכי אין משמעות לכך שחלקו רשום על שם מי מילדיו לצורך עניין הבעלות ברכוש וכי הוא הבעלים היחיד של הרכוש על אף הרישום. כעת הנך חוששת כי מאחר ומדובר ברכוש הרשום על שם מי מאחייך, הם עלולים להבריח חלק מהרכוש. בנוסף, אביו הכתיב לאחיך מסמך ולא ברור מה היו נסיבות הכתבת המסמך. האם זה קרה כאר אביך היה על ערש דווי ? על מנת להפיג את חששך בדבר העברת נכסים הרשומים על שם אחרים, כפי הנראה עליך לפעול מבחינה משפטית במספר מישורים. מכיוון שמדובר בנושא סבוך ומורכב, מומלץ לך להפנות את השאלה גם על ידי הפניית פנייה דחופה בפורום דיני משפחה באתר. בכבוד רב ובברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי אישי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש/ת בלבד!