הגשת ערעור / בקשת רשות ערעור על פי דיני משפחה

  • בקשה של גרושתי לביטול החלטה בבימ"ש למשפחה לאחר שהיא לא הופיע לדיון
    khag | 07/03/2008 15:08

    שלום. גרושתי תבעה אותי להגדלת מזונות הילדים. היא לא באה ל-2 דיונים והעו"ד שלה טען שהיא יודעת על הדיונים שהיו. אני טענתי לבדי וביקשתי מהשופט לבטל את התביעה כי האישה לא באה. למרות שהתיק נסגר,לאחר עבר חודש וחצי האישה הגישה בקשה לביטול ההחלטה . כל ההליכים בתיק היו תקינים והאישה ידעה על הדיונים,ממני ומהעו"ד שלה. האם מותר להגיש בקשה לביטול החלטה לאחר חודש וחצי? תודה.

    • הגשת ערעור / בקשת רשות ערעור על פי דיני משפחה
      עו"ד ליאת עצמון | 09/03/2008 11:28

      שלום לך, מפנייתך עולה כי גרושתך הגישה לביהמ"ש לענייני משפחה תביעה להגדלת מזונות וכי ביהמ"ש ביטל את תביעתה וסגר את התיק בשל אי התייצבותה לדיון. גרושתך יכולה להגיש ערעור על ההחלטה/פסק הדין בהתאם לכללי דיני המשפחה כל עוד לא עברו מניין הימים הקבועים לכל בחוק. על פניו נראה כי מאחר והיא לא התייצבה ליותר מדיון אחד ומאחר ועוה"ד שלה ייצג אותה בדיון, הסיכויים לכך קלושים ואף ניתן היה לחייב אותה בהוצאות שנגרמו לך עקב הצורך להתייצב לדיון אליו התובעת בעצמה לא הגיעה. בכבוד רב ובברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש/ת בלבד!

      • האם הבקשה של גרושתי לביטול החלטה נחשב ערעור?
        khag | 09/03/2008 12:48

        שלום. תודה על תשובתך המלומדת. האם בגלל שזה תיק מזונות ,השופט יכול לקבל את הבקשה לביטול החלטה קודמת בגלל סיכויי התביעה ? יומיים לפני הדיון האחרון (שהיה בינואר) ב"כ גרושתי הניחה הודעה שהיא לא מצליחה לאתר את גרושתי בטלפון אבל היא ציינה בהודעתה לביהמ"ש שגרושתי כן יודעת על הדיון. תודה

        • סדרי דין בדיני משפחה
          עו"ד ליאת עצמון | 09/03/2008 23:15

          שלום לך, ביהמ"ש לדיני משפחה בדונו בתביעות יכול להפעיל שיקולי הגינות וצדק. מאחר ומדובר בתביעת מזונות של הילדים, יתכן שביהמ"ש לא יפקיר את עניין מזונות הילדים עקב התנהגותה של גרושתך, אם היא תיתן הסבר אשר יניח את דעתו של ביהמ"ש. אם כי ניתן יהיה לבקש לחייב אותה בהוצאות ובבזיון בימ"ש. כל טוב, בכבוד רב ובברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש/ת בלבד!