פרילנסר

  • הלנת שכר - עצמאי
    נועם | 20/04/2009 16:43

    שלום לכם. אני (23) צלם וגרפיקאי פרילנסר. לפני כחצי שנה פנה אלי בעל מגזין כלשהו בכדי שאבצע עבורו עבודה שכוללת צילומים בשטח ועבודת מחשב. סגרנו בעל פה שהוא ישלם לפי שעות. עבדתי כמעט חודש וביצעתי את הג'וב על הצד הטוב ביותר לכל הדעות. סגרנו (בעל פה) על 7000 ש"ח, מהם הוא הביא לי 2000 מזומן כמקדמה + צ'ק ביטחון על הסכום הנותר, ואז בטיפשות רבה הבאתי לו את היצירה המושלמת כשהוא מבטיח לשלם באותו שבוע. במשך יותר מחצי שנה הוא טוען שתכף הוא משלם, מסנן טלפונים, שולח אותי לאיזה שותף שלו ("הוא, הוא ישלם לך"). יש בידי הקלטה, בה הוא מסכים שנעשה לי עוון ושוב מבטיח לשלם. וכאמור יש בידי הצ'ק ביטחון (שניסיתי להפקידו אך חזר כי מסתבר שהוא חתם רק ביד וללא החותמת) האם יש לי קייס? מה עלי לעשות? תודה רבה נועם

    • פרילנסר
      ד.קובי | 20/04/2009 18:34

      שלום נועם, אני מבין שיש לך את פרטיי בעל המגזין, פשוט מאוד קח את כל החומר שלך יחד עם הצ'ק והגש תביעה בת"ק.כ"כ אל תשכח שאתה פרילנסר וצריך להיות לך חשבונית על התשלום.בהצלחה.

      • חשבונית
        נועם | 20/04/2009 19:03

        אני סה"כ סטודנט שמחלטר, אין לי חשבוניות וכאלו. החשבונית שבכוונתי לתת לו כאשר ואם הוא ישלם היא על שמו של מישהו אחר. זה יהיה אישו בת"ק?

        • המשך
          ד.קובי | 20/04/2009 20:40

          שוב שלום נועם, אם אתה חושב שיהיו לך עוד עבודות, אתה צריך להרשם כעוסק זעיר, במלחמה כזו אתה עלול לפגוע באחר, מלתחילה מקבל השרות ממך עשה לך בעיות ועוד עלול לדווח על כך, על פי חוק, על כול הכנסה מעבודה יש לשלם מס. קבלת מראש סכום שלא דווח, זהירות.

          • אני מודה לך מאוד
            נועם | 21/04/2009 01:25

            ואעשה כמו שאמרת. אבל לגבי התביעה הנוכחית, יש לך עצה בשבילי?

            • המשך
              ד.קובי | 21/04/2009 10:08

              שוב שלום נועם, אל חשש הגש את התביעה כלפי מקבל השרות, צרף את כל המסמכים,אל תתן לשום אדם להינות מפרי עמלך חינם, במקביל פתח עוסק זעיר וגם כאן אין לך ממה לחשוש כי ביום שתפסיק תוכל בקלות לסגור את התיק, רוץ קדימה ועשה את הדברים בצורה מסודרת, אתה בחור חרוץ אל תפחד מכלום. תודה

              • :) שוב תודה  לת
                נועם | 21/04/2009 20:18