ריהוט פגום

  • תביעה בגין ריהוט פגום
    קרן | 09/02/2009 18:04

    בתאריך 31/3/05 קיבלתי חדר ילדים שהזמנתי הריהוט לא תאם את ההזמנה רציתי לבטל את העסקה אך בעל החנות שכנע אותי לקבל את הריהוט לאחר מכן התגלו בריהוט פגמים בייצור כגון מגירות שנפתחות עד חצי הדרך מיטה נפתחת שבקושי נפתחת מיטה שפשוט קורסת וכו' בשנתיים הראשונות פניתי לבעל החנות בכל תקלה והוא שלח בכל פעם צוות ותיקן את התקלה בשנה האחרונה מרוב יאוש הפסקתי לפנות להעל החנות אגב שילמתי לו 5000 ש"ח ניתי אליו שוב בדרישההחליף את הריהוט מפני שנמאס לי הוא הראה נכונות לבוא ולתקן אך אני החלטתי שאני רוצה שיחליף ואםלא אפנה לבית משפט לתביעות קטנות האם יש עילה והאם אחרי 4 שנים זה בסדר לפנות לבית המשפט

    • ריהוט פגום
      עו"ד יקי רנד | 10/02/2009 10:12

      לו היית נועצת בי לפני 4 שנים, אזי, הייתי ממליץ לך לעמוד על החלפת הריהוט עם קבלתו עקב הפגמים הקשים שנתגלו בו. העובדה כי הסכמת למתווה פעולה, לפיו, המוכר מתקן הריהוט מעת לעת ע"פ דרישה, שמה אותך בסיטואציה בעייתית למדי כארבע שנים לאחר ביצוע העסקה, כי את במובן מסוים השלמת עם קבלת הריהוט ועם ביצוע תיקונים לפי הצורך, וכעת דרישתך להחלפה, תיתקל בפליאה מצד ביה"מ, אם כי לא מדובר בדרישה מופרכת. להערכתי, את זכאית לפצוי כלשהו, עקב הפגמים ועוגמת הנפש, אולם אינני סבור כי את זכאית להחלפה מלאה. טיפ קטן, ניתן להגיע להסדר עם המוכר, כי עם קניית ריהוט חדש ( אני מניח שהילדים גדלו..), תקבלי זיכוי ניכר ברכישתו.