אתה יכול לטעון לטעות או הטעיה בחוזה השכירות

  • שוכר דירה צד שלישי לכאורה
    שלומי | 14/06/2008 12:13

    שכרתי דירה מבניו של חייב בהוצ"פ (לא ידעתי) אשר הציגו את הנכס כבבעלותם ואיתם ביצעתי חוזה שכירות. לימים קיבלתי צווי הוצאה על שמי לשכ"ד עקב החייב. לי אין כל קשר עם החייב בכל דרך שהיא ,מברור עולה כל הבית משועבד לאחד הבנים איתו ביצעתי חוזה השכירות ההני מוזמן לעדות בבית משפט וצוים עוד מגיעים. מה עלי לעשות? אישתי צריכה ללדת כל דקה ואין אפשרות עזיבה כרגע האם יש הזכות לבצע עיקולים בביתי ? תודה מקרב לב שלומי

    • אתה יכול לטעון לטעות או הטעיה בחוזה השכירות
      אליק ביטר | 15/06/2008 02:02

      ב"ה לענ"ד, אתה צריך לפנות לבימ"ש בבקשה לתת צו זמני המורה כי יש לך זכות שכירות בנכס ולא בעלות וע"כ אין לך חוב בהוצאות, וצו מניעה זמני המונע משינוי במעמד הנכס עד בירור התובענות בו. בנוסף, תבקש בטען ביניים - שזה הליך בלי הוצאות - צו גודר: שבימ"ש יפסוק למי שייך הנכס. מעבר לכך תצהיר בפני שולחי הצווי הוצאות (מי אלה? לשכת הוצל"פ?) שאתה שוכר בדירה ואין לאף בעל חוב עניין ישיר איתך אלא עם הבעלים האחרים. בכל מקרה הם לא יכולים לעשות לך כלום כי זכויותיך עד תום תק' השכירות מוגנות, לחלופין יהיה עליהם לדאוג לך לדיור חלופי. עיקול זה רק מעמד משפטי, לא יפנו אותך, אך כדאי שתדאג למטרות שלך ותתייעץ עם עו"ד. בברכה והצלחה. לאיק ביטר. *הערת מערכת: קריאה נוספת אודות חוזה שכירות דירה

      • פס"ד הצהרתי
        אליק ביטר | 16/06/2008 00:20

        בV" אקדים תודה לעו"ד שווץ. בהמשך לשאלתך, אתה יכול לפנות בנוסף: 1. לראש הוצל"פ שיבטל את המכתבים אליך. 2. פס"ד הצהרתי מבימ"ש למי שייכות הזכויות בדירה ולמי עליך לשלם. בברכה. אליק ביטר.

    • עיקול המופנה לשוכר על זכויות החייב לקבל שכר דירה
      עו"ד איתן שווץ | 15/06/2008 21:55

      אם הבנתי נכון, הוטל עיקול על זכויות החייב בתיק ההוצאה לפועל, לשכר דירה. לדבריך החוזה הוא מול בניו של החייב, ולא מול החייב, ולכן הינך חייב על פי החוזה לשלם את שכר הדירה, אחרת אתה עלול להיתבע על ידי בניו של החייב. מנגד, אתה עלול להיות מחויב לשלם את דמי השכירות, לתיק ההוצאה לפועל שבו הוטל העיקול, החל מיום הטלת העיקול. כמו שהציע אליק ביטר בתשובתו, ניתן להגיש תביעה בטען ביניים, על מנת שבית המשפט יחליט מי זכאי לדמי השכירות, בעל הנכס - החייב, או בניו בהתאם לחוזה השכירות.