קניית רכב מדיפלומט

  • קניית רכב מאזרח זר
    קייט | 09/05/2010 18:21

    שלום רב, ברצוני לרכוש רכב מאזרחית זרה (דיפלומטית העובדת אחת השגרירויות). השאלה- האם יש מסים או תשלומים נוספים שאינם חלים במקרה של רכישת רכב מאזרח ישראלי? תודה רבה

    • קניית רכב מדיפלומט
      מ.ב | 10/05/2010 09:27

      לפני הקניה עליך לברר האם מדובר ברכב שיובא לארץ לשימוש דיפלומטים ואז קיבל מס' לבן, אם כן, במקרה זה לא שולמו עליו המיסים ולכן כשתרצי לקנות תצטרכי לשלם עליו את המיסים שכמובןן תלוי בסוג ברכב והדגם וארץ היצור. סביר להניח שערכם מעל 100% . אני מציע לך לברר בבית המכס הקרוב לבית מכוריך מה יהיו המיסים שתצטרכי לשלם לפני שאת עושה את העיסקה. דרך אגב רק לדיפלומט ובני משפחתו מותר לנהוג ברכב אם תתפסי נוהגת בו אפשר והרכב יתפס .