הכנסה נמוכה

  • שאלה על פתיחת עסק עם הכנסה נמוכה מאד
    נור | 28/04/2010 18:41

    שלום ברצוני לפתוח עסק בעל הכנסה מכל קליינט 5 שקל הרווח השנתי לא עובר את 6000 שקל לשנה כיצד מחשבים את מס ההכנסה וביטוח לאומי מכל זה ידוע לי כי מע"מ מכפילים  *1.155 תודה מראש

    • הכנסה נמוכה
      סלי אילון, רו"ח | 28/04/2010 18:49

      לעניין מעמ, המחזור חשוב ולא הרווח. אם המחזור לא עולה על התיקרה בחוק (כ 75,000 ש"ח) אתה יכול להיחשב עוסק פטור ולא לגבות או לשלם מע"מ. לעניין מס הכנסה, עליך להגיש דוח בסוף שנה והרווח מהעסק יחושב במכלול הכנסותיך האחרות (אני מניח שיש לך עוד הכנסה שכן קשה להתקיים מ 6000 ש"ח בשנה). לעניין ביטוח לאומי, כנראה שתיאלץ לשלם דמי ביטוח מינימליים הקבועי בחוק, וזאת לאור הכנסתך הנמוכה, אבל שוב - זה תלוי בסך כל הכנסותיך האחרות.

      • אופס שכחתי אפס אחד
        נור | 28/04/2010 20:02

        אופס התכוונתי 60000

      • אופס שכחתי אפס אחד
        נור | 28/04/2010 20:02

        אופס התכוונתי 60000

        • אוקי אז נשאר מס הכנסה
          נור | 28/04/2010 20:07

          האם זה אפשרי או אם יש טבלה כזו שיש בה הכנסה קבועה וכמה מס הכנסה מוריד ממנה ?בתודה

          • מס
            סלי אילון | 28/04/2010 23:53

            על 60,000 ש"ח בשנה לא תשלם מס בכלל, אם זוהי ההכנסה היחידה שלך. יש טבלאות אבל זה קצת יותר מסובך מזה. אפשר להסתכל על טבלאות ניכוי מס במקור משכר, וזה נותן בקירוב את המדרגות. מצד שני ניתן להשתמש במחשבונים באינטרנט כדוגמת זה: http://www.hilan.co.il/calc/NetWizard.aspx