פריסת מס שבח

  • שאלה בנוגע לפריסת מס שבח ל-4 שנים
    אלון | 27/04/2010 12:47

    רכשתי קרקע בשנת 1970 ואני מעוניין למכור אותה היום. האם יחול עלי לפי מיטב הבנתי חיוב במס שבח באופן ליניארי בין התקופה שלפני 2001 (מס שולי) לבין התקופה שלאחר 2001 (20%). עכשיו לפי החוק ניתן לפרוס את מס השבח הריאלי ל-4 שנים אחורה. האם ניתן לפרוס את מס השבח הריאלי של התקופה שלפני 2001 ל-4 שנים האחרונות, וכך לשלם מס בשיעור נמוך לפי שיעורי המס השולי שלי ב-4 שנים האחרונות? (שיעור נמוך) או שבגלל שהקרקע נקנתה לפני 2001 אני יהיה חייב על כל החלק מהתקופה שלפני 2001 מס בשיעור 50%? כמו כן, האם תשלומים למנהל כגון תשלומים בגין השבחה, פיצול וכדומה נוספים גם כן לעלות הקרקע וממודדים אף הם בחישוב הרווח הריאלי?

    • פריסת מס שבח
      סלי אילון, רו"ח | 28/04/2010 00:06

      הפיסקה הראשנה שכתבת מדוייקת אלא שמדובר על שבח לפני 7 בנובמבר 2001 ואחריו לעניין הפריסה - פורסים את שני סוגי השבח לארבע שנים אחורה כך שתוכל לנצל נק' זיכוי שלא ניצלת, וצדרגות מס שלא ניצלת. אתה לא נפגע מהפריסה אלא רק יכול להרויח

      • חידוד השאלה
        אלון | 28/04/2010 08:54

        ברור שאני לא אמור להיפגע מהפריסה, אך קראתי באיזה אתר שאת החלק הליניארי שלפני 2001 החייב במס שולי לא ניתן לפרוס.  כמו כן, האם כאשר פורסים את חלק המס לפי מס שולי האם יש לשלם לפי מדרגות המס של היום או לפי מדרגות המס של 2009/2008/2007 וכו'?

        • פריסת מס שבח - 2
          סלי אילון, רו"ח | 28/04/2010 15:21

          מציע לך לבדוק באיזה אתר זה היה כתוב ולא להכנס לאתר הזה שוב. לענייננו - הפריסה מתבצעת גם על השבח שלפני יום התחילה וגם על השבח שאחריו. לשאלתך השניה - השבח יחושב לפי מדרגות המס של שנת המכירה.

          • תודה רבה על העזרה. עזרת לי להבהיר את המצב.  לת
            אלון | 28/04/2010 16:17