הגנת קניין רוחני על תיאוריה

  • הגנה על מקוריות וזכויות לתיאוריה שפתחתי
    עינת בר-און | 11/03/2009 20:17

    שלום רב, זה יותר משנתיים אני עובדת ומפתחת תאוריה ייחודית בנושא כדור הארץ . שאלתי היא: פונים אליי לאחרונה גופים כגון מגזינים עיתונים ועוד ששמעו על התיאוריה שלי בסדויות ומבקשים שאפרסם אותה ברבים, כיצד אני מגינה על הראשוניות והמקוריות שזו התאוריה שלי, אני גם רוצה להוציא ספר לקראת סוף השנה בנושא התאוריה. אגשי רק שכשאפרסם את התאוריה זה יעיר הרבה מדענים שונים ברחבי העולם ויש מצב שהם ישתמשו בה, כדוגמת "תורת המשחקים". המטרה שלי היא בעתיד לקבל על תיאוריה זו הכרה בינלאומית. לפני הכל, כיצד אני מגינה על תיאוריה זו ומה הצעדים הראשונים שאני אמורה לעשות לפני שאני חושפת אותה ברבים.

    • הגנת קניין רוחני על תיאוריה
      עו"ד יריב קדם | 11/03/2009 22:22

      יש לבחון עם מדובר בתהליך בר הגנה כפטנט. אם לאו, ניתן יהיה להגן בזכות יוצרים על הביטוי שתלבש התיאוריה בפועל, כגון בספר. זכות יוצרים קיימת ביצירה עם הבאתה לביטוי, וניתן להוסיף רישום זכויות יוצרים לצרכים ראיתיים ופרקטיים.

      • המשך שאלה לאחר תשובתך
        עינת בר-און | 11/03/2009 22:47

        עד שאסיים את הספר, בינתיים אני נתבקשתי לכתוב מאמר על התאוריה שלי שיפורסם בעיתון יומי גדול, האם מאמר שאני אכתוב, יכול להוות לי הגנה שזה זכויות יוצרים שלי על התאוריה ??? לי חושב להוכיח שאני זו שפיתחתי אותה ולי זכות המקוריות על התיאוריה, האם יש איזשהי דוגמה בנושא תיאוריה מדעית או תיאוריה לפני גילוי מדעי שמוזכרת בכתבים משפטיים ??? תודה רבה מקרב לב על העזרה.

        • פרסום מדעי לעומת הגנת קניין רוחני
          עו"ד יריב קדם | 15/03/2009 16:22

          לגבי השאלה הקונקרטית ששאלת, אין לי מידע מוצק. גם נראה לי שהעניין שלך מקפל עובדות נוספות (שאינן ידועות לי), אשר יכולות להשפיע על תשובה מדוייקת. עם זאת אציין כי זו דילמה ידועה של חוקרים אקדמיים: האם להגן על הקניין הרוחני ולשם כך לשמור על דיסקרטיות (לצרכי פטנט, לצרכים עסקיים וכו') עד שהנושא ירקום עור וגידים, או שמא לפרסם את הגילוי כדי לזכות בקרדיט האקדמי כבר בשלב זה.