משחקים אסורים

  • פרסים על הימורים וירטואלים
    דודי | 08/03/2009 14:18

    לא יודע אם זה הפורום הנכון אך לא מצאתי משהו קרוב ולכן אני מפרסם כאן: לאחרונה קם אתר הימורים וירטואלים על משחקי הווינר, שעד כמה שאני יודע אסור בחק לתת בו פרסים כי אחרי הכל עדיין מדובר בהימורים. והנה קם האתר שמקבל קידום רציני באתר של ערוץ הספורט: **צונזר ע"י המערכת** הם מבטיחים לתת שם כרטיסים למשחק של נבחרת ישראל. האם זה חוקי?

    • משחקים אסורים
      עו"ד יריב קדם | 09/03/2009 14:00

      איני יכול לחוות דעה לגבי המשחק שהפנית אליו, אולם אוכל לציין כדלקמן: סימן י"ב לחוק העונשין קובע איסורים ועונשים על ארגון, עריכה, משחק, הצעה מכירה או הפצה של כרטיסים, להחזיק או לנהל מקום, וכו', של משחקים אסורים, הגרלות והימורים, היכן שאלו מוגדרים כדלקמן: "משחק אסור" - משחק שבו עשוי אדם לזכות בכסף, בשווה כסף, או בטובת הנאה לפי תוצאות המשחק, והתוצאות תלויות בגורל יותר מאשר בהבנה או ביכולת; "מקום משחקים אסורים" - חצרים שרגילים לערוך בהם משחקים אסורים, בין שהם פתוחים לציבור ובין שהם פתוחים לבני אדם מסויימים בלבד, ואין נפקא מינה אם הם מוחזקים גם למטרה אחרת; "הגרלה" - כל הסדר שלפיו ניתן, בהעלאת גורלות או באמצעי אחר, לזכות בכסף, בשווה כסף או בטובת הנאה, והזכיה תלויה בגורל יותר מאשר בהבנה או ביכולת; "הימור" - כל הסדר שלפיו ניתן לזכות בכסף, בשווה כסף או בטובת הנאה, והזכיה תלויה בניחושו של דבר, לרבות הגרלה הקשורה בתוצאות משחקים ותחרויות בספורט. (תשכ"ז) אולם סעיף 231 לחוק העונשין קובע כדלקמן: (א) הוראות סימן זה לא יחולו - (1) על סוגי הגרלות או על הגרלה מסויימת, אשר לעריכתם ניתן מראש היתר מאת שר האוצר או מאת מי שהשר הסמיכו לכך; (2) על הימורים או הימור מסויים, שעורך מפעל הפיס בהיתר מראש מאת שר האוצר או מאת מי שהשר הסמיכו לכך, ובלבד שההימורים שייערכו כאמור לא יהיו על תוצאות של משחקים ותחרויות בספורט. (ב) הודעה על מתן היתר לפי סעיף זה תפורסם ברשומות. אם ברצונך להסיק מסקנות לעניין המשחק שציינת, פנה לייעוץ משפטי קונקרטי.