שינוי עיבוד של שיר - למי זכויות היוצרים?

  • שאלה
    שרון | 24/02/2009 13:53

    שלום אני יודע שאם אתה מקליט שיר של מישהו אחר או במצב שאתה מקליט אותו כמו שהוא או שקיבלת רשות להקליט אותו עם מילים אחרות אסור לך לעשות שינוי בלחן , לשם כך דרוש אישור נוסף מהיוצר . השאלה העיקרית שאני רוצה לשאול זה האם עורך דין אמור לדעת את הפרטים הכי קטנים כמו למשל אם שינוי העיבוד של השיר או המקצב נחשבים לשינוי בלחן ? כי זה פשוט נראה כאילו עורך דין אמור להיות בעל ידע רחב במוסיקה. הדבר השני תלוי בשאלה ששאלתי בתוך השאלה הראשונה ,אם שינוי מקצב או עיובוד נחשב שינוי בלחן? תודה.

    • שינוי עיבוד של שיר - למי זכויות היוצרים?
      עו"ד יריב קדם | 25/02/2009 13:34

      זה עלול להיחשב כיצירה נגזרת, שזכויות היוצרים בה הם של הבעלים המקורי של היצירה. שים לב לסעיפים 11(6) ו- 16 לחוק זכות יוצרים, תשס"ח - 2007. סעיף 11, "זכות יוצרים מהי": "זכות יוצרים ביצירה היא הזכות הבלעדית לעשות ביצירה, או בחלק מהותי ממנה, פעולה, אחת או יותר, כמפורט להלן, בהתאם לסוג היצירה: (1) העתקה כאמור בסעיף 12 – לגבי כל סוגי היצירות; (2) פרסום – לגבי יצירה שלא פורסמה; (3) ביצוע פומבי כאמור בסעיף 13 – לגבי יצירה ספרותית, יצירה דרמטית, יצירה מוסיקלית ותקליט; (4) שידור כאמור בסעיף 14 – לגבי כל סוגי היצירות; (5) העמדת היצירה לרשות הציבור כאמור בסעיף 15 – לגבי כל סוגי היצירות; (6) עשיית יצירה נגזרת כאמור בסעיף 16, ועשיית הפעולות המנויות בפסקאות (1) עד (5) ביצירה הנגזרת כאמור – לגבי יצירה ספרותית, יצירה אמנותית, יצירה דרמטית ויצירה מוסיקלית; (7) השכרה כאמור בסעיף 17 – לגבי תקליט, יצירה קולנועית ותוכנת מחשב. סעיף 16, "עשיית יצירה נגזרת": "עשיית יצירה נגזרת היא עשיית יצירה מקורית המבוססת באופן מהותי על יצירה אחרת, כגון תרגום או עיבוד". *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות חוק זכויות יוצרים