שימוש בשם אדם

  • שימוש בציטוט מן העבר בחומר פרסומי
    מיכל | 17/02/2009 10:58

    שלום רב, הנני אשת מקצוע בתחום מסויים. לפני כמה שנים הופעתי בטלויזיה והתראיינתי בנושא מוצר שקשור לתחום עיסוקי. תמצית הראיון בתוספת שמי מופיעה באתר האינטרנט של זכיינית ערוץ 2, לה היתה שייכת התוכנית (התוכנית לא משודרת כיום). יצויין כי מוצר זה יובא על ידי יבואן מסויים שהפסיק לייבאו. היבואן החדש של המוצר פנה אלי בבקשה לצטט מתוך טקסט זה כדי לקדם את המוצר. שאלתי: במידה ואסרב לבקשתו, האם מותר לו בכל זאת לצטט את הטקסט הזה? או לומר "גברת כך וכך ממליצה על המוצר"? תודה רבה, מיכל ל.

    • שימוש בשם אדם
      עו"ד יריב קדם | 18/02/2009 18:05

      בהתאם לסעיף 2 (6) לחוק הגנת הפרטיות: 2. פגיעה בפרטיות מהי פגיעה בפרטיות היא אחת מאלה: (1)... (2)... .... (6) שימוש בשם אדם, בכינויו, בתמונתו או בקולו, לשם ריווח; (7)... ...

      • אני מודה לך מאוד!
        מיכל | 18/02/2009 22:54

        יישר כוח. תודה.