תביעה אחרי תביעה

  • האם ניתן לתבוע בבית משפט רגיל אחרי תביעה קטנה?
    ענת | 11/02/2009 11:39

    חברת פונטים לקחה ממני 5000 ש"ח בגין הפרת זכויות יוצרים על פונטים שלהם. הם הוציאו ממני את הכסף באיומים וללא מתן זמן לבדוק האם הטענה שלהם צודקת. אני חושבת שלא הייתי צריכה לשלם את הסכום על זה ועל כן הגשתי תביעה בבית משפט לתביעות קטנות. בעל העסק אמרה לי שאחרי בית משפט לתביעות קטנות (שאת כתב ההגנה שלו כתבו עורכי הדין שלה, בעוד לי אין עו"ד), היא תלך איתי לבית משפט רגיל על הפרת זכויות יוצרים. האם היא יכולה לעשות דבר כזה? אם בית המשפט יפסוק שאני טועה, אז ההסכם בנינו נשאר חתום - ואז על מה היא בכלל תובעת אותי, ואם בית המשפט יחליט שאני צודקת בטענה שלי: היא יכולה ללכת איתי לבית משפט רגיל?

    • תביעה אחרי תביעה
      עו"ד יריב קדם | 15/02/2009 15:31

      אם העסק הוא הנתבע, בפניו שתי אפשרויות לפעול נגדך: תביעה שכנגד באותה מסגרת דיונית, או תביעה נפרדת, לפי בית המשפט שבסמכותו לדון בנושא. המקרה האחרון נולד בד"כ לאחר שהצד הנתבע "פספס" את המועד להגשת תביעה שכנגד, ומגיש תביעה עצמאית. הפרטיקה המשפטית היא לאחד את שני התיקים בפני אותו מותב/בימ"ש, כדי שידון בשני התיקים במאוחד. אם בתביעה מטעמו, עעסק יתבע צו מניעה לשימוש שלך בפונטים, הרי שבית המשפט המוסמך לכך הוא המחוזי, שכן הוא זה המוסמך לדון בענייני קניין רוחני, ואין זה חשוב איזו תביעה כספית תתלווה לכך. אם התביעה מטעם העסק תהיה כספית בלבד, בית המשפט המוסמך ייקבע לפי זה (בימ"ש שלום כנראה). אם התביעה מטעם העסק תוגש לאחר שיסתיים ההליך בבימ"ש לתביעות קטנות, אזי הממצאים העובדתיים בסכסוך בינכם יעמדו גם לצורך תביעה זו, ואף אחד מהצדדים לא יוכל לטעון לעובדה סותרת. כך גם לגבי טענות שהועלו והתבררו. הדבר שייוותר לבחון יהיה טענות חדשות שאינן סותרות, ולקבל פסק דין בהתאם. ההכבדה הזו היא מיותרת, ותוכלי לבקש מבית המשפט בתביעה השניה להתחשב בכך לצורך פסיקת הוצאות לטובתך.