הגנת הפרטיות בתמונות

  • חשיפה ציבורית
    סימה | 09/02/2009 15:13

    שאלתי היא האם ניתן לפרסם בתקשורת (טלויזיה במקרה הספציפי הזה) תמונה שאני נמצאת בה (אפילו אם לא במרכזה) אך רואים אותי .. האם אפשר לפרסם זאת ללא רשות שלי? אם התמונה במקום ציבורי (כגון פארק) אבל באירוע משפחתי (יום הולדת) ? או תמונות מחתונה שהשתתפתי בה כאורחת? שוב- ללא אישורי ?

    • הגנת הפרטיות בתמונות
      עו"ד יריב קדם | 09/02/2009 19:54

      סעיף 2 לחוק הגנת הפרטיות מפרט נסיבות של הפרת הפרטיות בצילום. בכלל זה ניתן לציין את ההוראות הבאות כהפרת הפרטיות: 2(3) צילום אדם כשהוא ברשות היחיד; 2(4) פרסום תצלומו של אדם ברבים בנסיבות שבהן עלול הפרסום להשפילו או לבזותו; 2(6) שימוש בשם אדם, בכינויו, בתמונתו או בקולו, לשם ריווח;

      • שאלת הבהרה אם אפשר.....
        סימה | 11/02/2009 11:52

        ברשות היחיד- האם כשאני ברקע ולא במרכז התמונה מותר להם לפרסם אותה ללא רשותי? האם אני יכולה מבחינה חוקית לדרוש שיטשטשו אותי או בכלל- שלא יראו את התמונה להשפילו או לבזותו- זה סובייקטיבי או אובייקטיבי?? מבחינתי זה יכול להיות משפיל אבל מבחינת האדם הסביר אולי זה לא יהיה משפיל... תודה!

        • הסכמה מכללא לצילום לעומת הזכות לפרטיות
          עו"ד יריב קדם | 15/02/2009 15:22

          רשות היחיד היא מקום פרטי, כגון דירתך. אם מדובר בצילום בהסכמה, ניתן לפרסמו. אולם אם לדוגמא, היבעת את מחאתך במעמד הצילום, אזי פרסום התמונה ללא טשטוש פרטיך, עלול להוות הפרת הפרטיות. צריך להכיר את הנסיבות העובדתיות הקונקרטיות (ואיני מכיר). בכל מקרה, רצוי לפנות לגורם המצלם/מפרסם מוקדם ככל האפשר ולבקש שלא יפרסמו את התמונה, ולחילופין לטשטש כל פרט מזהה.