זכויות יוצרים בשיר

  • זכויות יוצרים
    עומר | 20/01/2009 12:07

    שלום, אני רוצה לשאול שאלה בנושא זכויות על המוסיקה. אני מתבסס על דבר ששמעתי אתמול בטלויזיה מרמי קליינשטיין שאני מניח שהוא יודע דבר או שניים בנושא למרות שהוא לא משפטן. הוא אמר שהיום כל אחד יכול לגשת לאולפן ולהקליט שיר מוכר ואפילו להוציא אותו לרדיו וכדומה, בלי לשאול את היוצרים של השיר אך בתנאי שהוא לא עושה שינוי ביצירה ומשלם תמלוגים כמובן. השאלה שלי היא האם הדבר תקף גם כשאנחנו מדברים רק על הלחן , כלומר אני לוקח את הלחן כמו שהוא ושם לו מילים אחרות לגמרי. נכון שלכאורה זה נשמע שעצם שינוי המילים זה שינוי ביצירה אך אני שואל אם כל עוד לא לקחתי אפילו מילה אחת מהמילים המקוריות של השיר אז מבחינתי אני עובד מול המלחין ומשלם תמלוגים אך ורק למלחין שכאמור את היצירה שלו (הלחן) לא שיניתי? תודה רבה , אם לא כתבתי ברור אז תשאל ואני אענה בפעם הבאה.

    • זכויות יוצרים בשיר
      עו"ד יריב קדם | 22/01/2009 22:32

      לא שמעתי את דבריי רמי קליינשטיין, אך יתכן ודבריו מכוונים לפרקטיקה מקובלת להקלטות "Cover", אף אם מבחינה משפטית היו יכולים בעלי זכות היוצרים במילים ו/או בלחן ו/או בתקליט המקורי למנוע הקלטה כזאת. איני יודע אם זו אכן הפרקטיקה. מבחינה משפטית, לצורך שימוש בלחן בלבד למילים אחרות, ו/או להשמעתו בפומבי (בווודאי מכירתו עם מילים אחרות), יש לקבל את אישור בעלי הזכויות (מלחין/בעלי הזכות בתקליט).