קניין רוחני - לוגו

  • יש לי לוגו של העסק שלי ו...
    מתן | 18/01/2009 23:53

    הייתי רוצה לדעת כיצד לרשום את הלוגו שלי כסימן רשום? האם זה טוב ? הכרחי? ומה העלויות? מי עוסק בזה...? וכו'... תודה...

    • קניין רוחני - לוגו
      עו"ד יריב קדם | 19/01/2009 19:24

      לרישום סימן מסחר יתרונות רבים בהעצמת ערכו של העסק מבחינה כלכלית, שיווקית, משפטית ועוד. הסיכון בהגשת בקשה לרישום סימן מסחר הינו כי כבר קיים כזה או דומה. שימוש (להבדיל מרישום) בסימן מסחר שהוא זהה או דומה לזה של מישהו אחר, עלול להוביל לבית משפט (ראה המקרה שלפניך. הסכומים יכולים להיות אף גבוהים יותר). משרדי מייצג עסקים וחברות המנהלים מלחמות משפטיות עד חרמה, כדי להגן על השם/סימן מסחר שלהם, והמוניטין שהוא צבר. הסיבה פשוטה: אובדן השם עולה הרבה יותר כסף, מאשר המלחמה המשפטית עליו, יקרה ככל שתהיה. לתשומת לבך שהנכס העיקרי של קוקה קולה, ויתר החברות המובילות בעולם, הוא השם שלהן, והן מגינות עליו, לשם התחלה, ע"י רישומו כסימן מסחר. לפיכך, אכן, כדאי לרשום סימן מסחר, ורצוי לבחון איך לעשות זאת בהתייעצות מקצועית.