חלומות מתגשמים !!!!

  • יזם תמ"א 38
    חלומות מתגשמים? | 27/10/2010 01:09

    אם ברצוני להיות יזם תמ"א 38 האם אני יכול? או שצריך תעודה כלשהי?כלומר ישנה אפשרות שאקים חברה יזמית שתנהל פרוייקט כזה,להתנהל מול הדיירים , להיעזר במשרד עו"ד שמתמחה בנושא , לנהל התקשרות מול קבלן מבצע , למצוא משקיעים שיממנו את הפרוייקט, ואולי בסוף לגרוף את רווחי יחידות הדיור שההטבה נותנת, יש הגיון בזה?

    • חלומות מתגשמים !!!!
      עו"ד טל דור | 27/10/2010 09:57

      אכן למרות התמיהות אין כל דרישה לתעודה או הכשרה מקצועית בתחום יזמות הנדל"ן אם כי ברור שללא הכשרה הסיכוי להצליח נמוך יותר גם עם ליווי מקצועי. יש לדעת כיצד לחשב עלויות מול הוצאות פרוייקט כזה כדי למקסם רווחים מנגד להימנע מלקחת בעלי מקצוע בלתי מקצועיים או חומרים זולים מידי או יקרים מידי. היזם הוא בפרונט ועלול להתבע במקרה של רשלנות ואילו הקבלן על פי הרוב אינו מתקשר מול הדיירים ובדרלך כלל אם תהיה בעיה זו אינה חברה קבלנית גדולה שניתן יהיה בהכרח להיפרע ממנה ללא בטחונות וכיוצ"ב. לדוגמה עד לפני מס' שנים לא היה צורך ברישיון או תעודה לעסוק בתיווך וגם היזמות זה סוג של תיווך בפועל (אם כי מסוג אחר). בינתיים אכן מרבית העוסקים בתחום אינם מהחברות היזמות הגדולות כמו שגם מרבית הקבלנים אינם כאלה. לכן ללא ליווי מקצועי של כל הגורמים (פיננסי, אדריכל, עו"ד), קיים סיכויי שהחלומות יהפכו לסיוט. מנגד זה לא צריך להרתיע לנסות ללנצל הזדמנויות בשוק מתפתח ולגדול אם זה נעשה באופן מבוקר ונכון. מקווה שסייעתי למרות אורך התשובה.

      • תמ"א 38 - האפשרות לפעול כיזם
        עו"ד תומר יפת | 31/10/2010 05:49

        שלום רב, מצטרף לתשובתו המפורטת של עו"ד דור. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38