תשלום מס

  • פיצוי כספי לדיירים
    תמיר | 13/09/2010 03:14

    הקבלן מוכן לתת לנו פיצוי כספי של 30,000 ש"ח לכל דירה אבל הוא אומר שהמס שיהיה על הסכום הזה יחול עלינו. מה שיעור המס שנצטרך לשלם? אם הקבלן משלם זאת בעצמו זה לא יותר זול לו?

    • תשלום מס
      יקי יצחקי | 13/09/2010 12:42

      תמיר שלום. כל דייר יצטרך לשלם את המס שלו, לפי שיעור המס השולי שלו מול שלטונות מס הכנסה. לקבלן זה לא כלכלי מכיוון שהוא יצטרך לשלם את המס מכיסו ואז העלות שלו היא 30,000 ש"ח + המס של כל דייר

    • מדהים כמה אפשר להיות תאבי בצע
      אריה | 14/09/2010 16:18

      עושים לכם טוב ובחינם ואתם עוד דורשים שוחד? אין פלא שיש בשוק הפרוע הזה עברינים שעל כל ציוץ קטן יכניסו לך בומבה לפרצוף לא שזה בסדר ואני נגד אבל כמה אפשר להסביר ולשכנע את השכן הסרבן מעניין מה נגמר עם הצעת החוק המפחיתה את אחוז החותמים?

      • כנראה לא הבנת אותי
        תמיר | 14/09/2010 22:02

        רציתי לדעת כמה נשאר לי בסוף בכיס אחרי אחרי שאני משלם מס : 50 % או 80% אולי יותר טוב לי ולקבלן שבמקום הפיצוי הוא ישים לךי מטבח חדש...ואולי מבחינה מיסויית כדאי שהקבלן ישלם את המס בעצמו ואח"כ אני אתקזז איתו.

        • תמ"א 38 - קבלת כספים מאת הקבלן
          עו"ד תומר יפת | 16/09/2010 08:29

          תמיר שלום, גם שיפוץ הבית שלך נחשב כתמורה שאינה שירותי בניה שהיא צורך של החיזוק ומשום כך תהא חייבת במס. מדובר בסופו של דבר בעניין מסחרי ויש לבחון מהי האפשרות הטובה ביותר הן במבחינה מסחרית והן מבחינה מיסויית לשני הצדדים. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38