תמ"א 38 - יפויי כוח לבעלת יוזמה

  • בעלת היוזמה לתמ"א
    סמדר | 22/02/2010 17:43

    בנייננו ישן ובמצב קשה מאד - אנחנו בנין בן 4 קומות. הגיעה אלינו מישהי שלמדה גישור, לא עו"ד, ויש לה יזם עם ערבויות וכדומה, עם מפרט מדהים, לבנין שלנו, מוכנים היזם והיא שאנחנו נמנה עו"ד מטעמנו איזה שנרצה והם ישלמו על מנת שניתן להם את זכויות הבניה בגג. היזם הינו חברה גדולה מאד מאד וידועה מאד, היא בעלת רקע דומה בתיאום בין הדיירים ליזם לבנייה על הגגות, היא אמרה שבמידה ואנחנו מעוניינים ביזם ובמפרט,היא צריכה הסכמה בכתב התחייבות שלנו שהפרוייקט הזה הוא שלה ואנחנו מחוייבים לפרוייקט שכל הדיירים יחתמו על מנת שהפרוייקט ימשיך להתקדם. אם לא היא מבטלת את העסקה בינינו לבין היזם. יש לציין שהיא פעלה בנושא של בדיקת יזמים ועוד כבר למעלה מ-6 חודשים, היא בקשר רציף אתנו, האם זה בסדר שהיא תקבל את העמלה שלה מצד היזם? היא מגשרת שלמדה קורס גישור - האם זה צריך לענין אותנו מה קורה איתה ועם היזם בענין העמלה? ולמה היא צריכה את המסמך שאכן היא בעלת היוזמה לרעיון הבניה על הגג - תמ"א 38? לא מספיק לה המילה שלנו שהיא בעלת היוזמה? אז מה אם היא מצאה את היזם והוא אכן לטעמם של כל הדיירים בגלל הרקורד שלו, והערבויות שלו, למרות שהיזם משלם את עוה"ד שאנחנו נחליט מי יהיה? האם מגיע לה התחייבות מהדיירים בכתב בענין הזה שיש הסכמה של כולם ושהיא בעלת היוזמה ?

    • תמ"א 38 - יפויי כוח לבעלת יוזמה
      עו"ד תומר יפת | 01/03/2010 15:08

      סמדר שלום, היא לא זכאית לכלום. זה הכול מסחר. אם אתם רוצים שהיא תהיה הנציגה שלכם אז זו כמובן זכותכם. ברור שהיא רוצה להרוויח וזה לגיטימי לחלוטין. אגב, אם הבניין "מעניין" מבחינה כלכלית אז יהיו עוד הרבה יזמים אחרים שיביעו עניין. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38