הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

אני מאוד מקווה שיענו לך פה, כי אני רתחתי כשקראתי מה עשו לך

  • זכות המשטרה לבצע חיפוש ברכבי ובביתי
    ישי | 31/01/2008 02:47

    ביום שבת בשעה 3 לפנות בוקר הגעתי לאיזור צומת הגומא(אני סטודנט ומתגורר באחד הקיבוצים באיזור) ניידת משטרה ובה שני שוטרים עמדו בצד הכביש ועצרו רכבים לביקורת מסמנים לי לעצור (לאחר שבדקו לי רשיונות 10 דקות לפני זה בצומת עמיעד) אני עוצר בצד מוציא את הרשיון ונותן אותו לשוטר השוטר חוזר אליי ואומר לי לדומם את המנוע ,לצאת מהרכב ושהוא רוצה לבצע חיפוש על גופי וברכבי לאחר שמצא סכין יפנית(ביחד עם מברג ופלאייר-כלי עבודה) ואולר מחנאות שוויצרי ולא סמים כפי שהוא בוודאי ציפה למצוא כנראה הוא החליט שהוא רוצה לבצע חיפוש בביתי השכור בקיבוץ מפה אני כבר לא צריך להמשיך הרבה, לא מצאו כלום,הייתי במשטרה עד 5 בבוקר עד לסיום התהליך שבו נפתחו שתי חקירות(?)על "הסכינים" וכדור בלתי מזוהה שנמצא ברכב שאם ויתברר שהוא סם אז כן הוא שלי(פשוט בדיחה...) יום שני התקשרו שאגיע לקבל את האולר בחזרה האם כל מה שנעשה הוא בסדר? שוטר על דעת עצמו יכול להחליט על ביצוע חיפוש בכליי הפרטיים? ובבייתי? אין פה איזו דרישה של צו? חדירה לפרטיות? ובזמן שהוא הופך לי את התיקים עם הבגדים בצד הכביש נניח והיו לי שם לבני נשים שאני נוהג ללבוש בשעות הפנאי או משהו מביש אחר, הם צריכים לראות את זה? אז שוב, האם מותר להם לעשות דבר שכזה? מאיזו רמה או דרגה יש את הזכות לעבור על הזכות לפרטיות? ובאיזה זכות?

    • אני מאוד מקווה שיענו לך פה, כי אני רתחתי כשקראתי מה עשו לך
      רוני וייס | 03/02/2008 17:00

      חוצפה. חוצפה!

      • תלונה תוגש בקרוב
        ישי | 09/02/2008 17:01

        אז לאחר מס' בירורים שעשיתי התברר לי שאני יכול ואף רצוי להגיש תלונה נגד שני השוטרים וכך אעשה! כמו כן התברר שזה נורא שכיח שהשוטרים פה הופכים מכוניות של סטודנטים ואף מבקשים להחפש בדירה באיומים כאלה ואחרים מה יהיה?... אוכפי חוק או עוקפי חוק?!

        • על איזה עילה הבנת שאתה יכול לתבוע את השוטרים?
          איציק | 30/06/2011 15:04

          אני תוהה לעצמי על איזה חוק השוטרים עברו כשחיפשו על גופף מכוניתך וביתך? מתי מותר ומתי אסור להם לערוך חיפוש על "חשודים" לכאורה? אשמח מאוד אם תוכל לספר לי ולעדכן אותי במצבך