אדם רשאי להקליט שיחה בה הוא שותף ונוכח

  • הקלטת שיחה ללא ידיעת הנוכחים -רק תשובה מקצועית!
    אמא | 04/02/2010 23:20

    שלום! אני מעוניינת לדעת האם מותר לי להקליט שיחה שלא בידיעת הנוכחים באמצעות טייפ מנהלים בפגישה,יש לציין שאני אהיה נוכחת בשיחה,ותוכן השיחה קשור לאחד מילדיי,וזאת לאחר שהיו סילופי דברים וברצוני להגיע לשיחה ולהקליט אותה כהוכחה לדברים שיאמרו בשיחה. השאלה שלי אם זה חוקי איפו אוכל למצוא את החוק שניתן לבצע זאת נא לרשום לי קישור שאוכל להדפיסו . תודה מראש אמא

    • אדם רשאי להקליט שיחה בה הוא שותף ונוכח
      שאול אמרני, עו"ד | 04/02/2010 23:44

      וזאת גם בלי ידיעת האחרים. החוק הרלוונטי הוא חוק האזנות סתר. החוק זמין באינטרנט, חפשי אותו בגוגל.

      • תודה,אני אהיה נוכחת רציתי לוודא שאני לא עוברת חוק.  לת
        אמא | 04/02/2010 23:49

      • לפי מה שקראתי בחוק האזנת סתר לא מצויין.....
        אמא | 05/02/2010 00:01

        ואין שום יזכור ,שאם אני נוכחת אפשר להקליט וזה חוקי. מדובר על האזנות והעונש הצפוי ואין שום דבר שמאשר לי את תגובתך וההפך הוא הנכון אני אשמח אם תרשום לי באיזה סעיף. תודה

        • תשובה
          שאול אמרני, עו"ד | 05/02/2010 08:48

          שלום לך; יש דבר שעליך להבין מתחום המשפט. והוא זה: ככל שמדובר בסמכויות של רשות ציבורית הרי שהחוק צריך לקבוע במפורש מה מותר. וכל מה שלא הותר במפורש, הרי שהוא אסור. לעומת זאת, בכל מה שקשור לזכויות ולחובות של אזרח כאדם פרטי, צריך לכתוב במפורש מה אסור. ומה שלא נאסר עליו במפורש הרי שזה מותר. ועכשיו, אין צורך לכתוב מה מותר לך כאדם פרטי לעשות. צריך לחפש היכן החוק אסר עליך לבצע את הפעולה שאת מבקשת לבצע. וכאשר בוחנים את חוק האזנת סתר בסעיף 1 "הגדרות", כתוב: חוק האזנות סתר, התשל"ט - 1979 מגדיר "האזנת סתר" - האזנה ללא הסכמה של אף אחד מבעלי השיחה. כלומר: מדובר בהאזנה לשיחת הזולת, קליטה או העתקה של שיחת הזולת באמצעות מכשיר, ללא הסכמת אף אחד מבעלי השיחה. אם את שותפה לשיחה ונוכחת בה לא ניתן לומר שהאזנה נעשתה ללא הסכמת אף אחד מבעלי השיחה. ומכאן מסיקים שאם את נוכחת בשיחה הרי שהקלטתה מותרת. כמובן שאם אינך נוכחת בשיחה הרי שזה אסור. שבת שלום

          • האם משפטית אני יכולה להשתמש עם ההקלטה....
            אמא | 06/02/2010 21:36

            לצורך הוכחה על דברים שנאמרו באותה שיחה,מול אותם אנשים שהיו בשיחה?ולומר להם הוקלטתם אתם לא יכולים לשקר הנה שימעו את ההקלטה?ולהמשיך להתלונן הלאה ולהציג את ההקלטה ,האם ההקלטה קבילה בבית משפט? תודה מראש

            • כן אפשרי
              שם | 06/02/2010 22:04

              ההקלטה קבילה בבית משפט אם היא נעשתה בנוכחותך

              • תגובה לשם...
                אמא | 06/02/2010 23:26

                שם שלום כןן,אני אהיה נוכחת בשיחה,ויודעת שהמנהלת אחרי השיחה בעימות שאני יעשה מול מפקחת תשקר ולכן,אני רוצה לדעת אם אני יוכל להשתמש בהקלטה כהוכחה ואם יהיה צורך להמשיך עם ההקלטה הלאה . תודה מראש

                • תשובה
                  שאול אמרני, עו"ד | 07/02/2010 07:49

                  שלום; 1. כפי שאמרתי לא אחת. אם את משתתפת בשיחה מותר לך להקליט. 2. אם מותר להקליט אזי מותר גם להשתמש בזה ובכלל זה בבית משפט. 3. ההקלטה היא ראיה קבילה וגם רלוונטית ככל שיש בה להוכיח טענה שלך בבית המשפט. כגון, אדם שטוען משהו בבית המשפט ואת מוכיחה שאינו דובר אמת באמצעות ההקלטה. בברכה;

                  • מתי אסור להקליט ?
                    שחר | 24/03/2014 14:47

                    קראתי את השאלה והתגובות, מאוד מודה על ההסברים המפורטים.

                    השאלה שלי מגיעה מכיוון שונה.
                    בשיחה שאני נוכח והצד השני מקליט, בידיעתי.
                    האם מותר לי לאסור על ביצוע ההקלטה ?

                    האם אין כאן עניין של הפרת זכויות הפרט כאשר אני מוקלט בניגוד לרצוני ?

                    תודה.
                    ים

                    • אם הקליטו אותי, אני יכול לדרוש לקבל העתק
                      ויקטור | 14/10/2015 22:29

                      שלום, הקליטו אותי בשיחות טלפון, ועכשיו טוענים שאמרתי דברים שלא אמרתי לפי זיכרוני. האם אני יכול לדרוש העתק של ההקלטה?
                      תודה