תנאים לתחילת התמחות ומה חשוב לפרקליטות

  • שאלה
    ארי | 12/09/2012 16:25

    א. מאיזה שנה ניתן להתחיל התמחות ?ב. עלאיזה ציונים מסתכלים בכניסה להתמחות?ג. מה הממוצע שדורשים לפרקליטות ?ד. אלו קורסים מומלץ ללמוד בשנה ב' אן אין חלי חובה כלשהי לקורסים ?תודה

    • תנאים לתחילת התמחות ומה חשוב לפרקליטות
      עו"ד זיו ביגלמן | 18/11/2012 22:13

      התמחות ניתן להתחיל כאשר לא חסרים לך יותר מ-2 ציונים סופיים, קרי בסוף הלימודים ולא קודם לכן. אולי אתה מתכוון מתי ניתן להתראיין להתמחות וכאן נעשה רפורמה ע"י הלשכה ונקבע שניתן להתראיין משנה ג'. לגבי ציונים קורסים, מסתכלים על ממוצע התואר שמשקף את הממוצע של כל השנים שלמדת. כאשר כל משרד יכול לתת דגש יותר גדול על קורסים ספציפים אשר תואמים לתחום העיסוק של המשרד. כמו למשל שמשרד שעוסק בתחום המסחרי יסתכל על ציונים בחוזים ותאגידים ומשרדי נזקין-ביטוח יסתכלו על נזיקין וכו' לגבי פרקליטות, אם אינני טועה הם מבקשים ממוצע של + 80+ ויש עדיפות למי שמבצע פעילות התנדבותית, עשה צבא וכו'

      • אבל
        ארי | 18/11/2012 22:33

        אבל במידה ואתה יודע את הציונים הספציפיים, היכן כין ניתן לאתר את הממוצע הנדרש? האם הממוצע הוא של כל התואר או שנתיים ראושונות ? לא ברור מדברייך. תודה